Euromines’dan TÜPRAG’a is güvenligi ödülüSibel Morrow

Euromines’dan TÜPRAG’a is güvenligi ödülüSibel Morrow

ANKARA (AA) – TÜPRAG, Euromines tarafindan bu yil ilk kez gerçeklestirilen "Is Güvenligi Ödülleri" kapsaminda ikincilik ödülü almaya hak kazandi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Avrupa metal ve mineral madenciligi endüstrisinin taninmis temsilcisi Euromines, üyelerinin is kazalari ve meslek hastaliklarini önlemeyi, azaltmayi ve güvenlik kültürünü gelistirmeyi amaçlayan en iyi endüstri uygulamalarini sergilemek amaciyla Brüksel’de "Is Güvenligi Ödülleri" organizasyonunu düzenledi.

Avrupa’da ve dünyanin diger bölgelerinde 350 binden fazla kisiye is saglayan büyük ve küçük sirketleri ve yan kuruluslari çatisi altinda bir araya getiren Euromines, TÜPRAG’in Izmir-Efemçukuru altin madeninde geçen yil uygulamaya konulan ve yönetici ve saha çalisanlarinin is güvenligi odakli tüm aktivitelerini bir araya getirmeyi hedefleyen "Çalisan Katilimi Projesi"ni ikincilik ödülüne layik gördü.

Proje, jüri üyelerinden özellikle yaraticilik ve etki kriterleri konusunda tam not almayi basardi.

Tüm isletmelerinde, sahip oldugu ISO 45001 Is Sagligi ve Güvenligi (ISG) Yönetim Sistemi standartlarini uygulayan TÜPRAG, "is günü kayipli kazasiz" süre istatistikleriyle Avrupa’nin en güvenli maden sirketleri arasinda gösteriliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen TÜPRAG Isçi Sagligi ve Is Güvenligi Grup Müdürü Göksel Alpaslan, herkesin güvenli ve saglikli bir ortamda çalisma hakkina sahip oldugunun altini çizerek, “Bu nedenle kazalari önlemek, riskleri azaltmak ve tüm operasyonlarimizdaki güçlü güvenlik kültürünü korumak için yenilikçi çözümlere yatirim yapmayi sürdürecegiz.” degerlendirmesinde bulundu.

"Çalisan Katilimi Projesi"ni insani önceliklendiren bir proje olarak tanimlayan Alpaslan, sunlari kaydetti:

"Proje genel anlami ile yönetici ve saha çalisanlarinin birlikte gerçeklestirdikleri Risk Degerlendirme, Çalisma Alani Kontrolleri, Vardiya Öncesi ISG Egitimleri/Konusmalari, Görev Gözlemleri gibi is güvenligi odakli tüm aktiviteleri bir çati altinda toplayan, özellikle yönetici gruplarina bu anlamda hedefler tanimlayan, sahada daha çok zaman geçirerek saha çalisanlarinin da katilimini tesvik eden ve ISG’de bütünsel basariya ulasabilmenin en önemli unsuru olarak insani önceliklendiriyor. Bu projeye has bir yazilim da gelistirilerek tüm yöneticilerin hem kendileri hem de bölümleri ile ilgili faaliyetlerini entegre biçimde görebilmeleri de saglanmistir."