Eskisehir, Kütahya ve Çanakkale'de "6 Subat Deprem Sehitleri Ormani" olusturulduYavuz Emrah Sever,Ramazan Dogan,Enishan Keskin

Eskisehir, Kütahya ve Çanakkale'de "6 Subat Deprem Sehitleri Ormani" olusturulduYavuz Emrah Sever,Ramazan Dogan,Enishan Keskin

ESKISEHIR (AA) - Eskisehir, Kütahya ve Çanakkale'de "21 Mart Dünya Ormancilik Günü" etkinlikleri kapsaminda Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybedenler anisina "6 Subat Deprem Sehitleri Ormani" olusturuldu.

Eskisehir'in Inönü ilçesi Dutluca mevkisinde düzenlenen programda, 6 Subat'ta meydana gelen depremlerde hayatini kaybedenler anisina saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi okundu.

Dua edilmesinin ardindan 15 dekar alanda sariçam, karaçam, sedir, ladin, ihlamur, zerdali, ahlat, akçaagaç ve disbudak türlerinden 2 bin fidan toprakla bulusturuldu.

Eskisehir Valisi Erol Ayyildiz, Muharip Hava Kuvveti Komutani Orgeneral Ziya Cemal Kadioglu, Inönü Kaymakami Tolga Ustaoglu, Eskisehir Orman Bölge Müdürü Ismail Çetin ile kentte misafir edilen depremzedeler ve ögrencilerin katildigi programin ardindan Valilik Meydani'nda fidan dagitildi.

- Kütahya

Kütahya'nin Çalca Mahallesi'nde olusturulan alandaki fidan dikimi öncesi saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, programda yaptigi konusmada, kurum olarak depremin hemen ardindan bölgeye destege gittiklerini söyledi.

Büyük deprem felaketinden etkilenen vatandaslarin yaralarini sarmak için var güçleriyle çalismaya devam ettiklerini belirten Erdal Dingil, "Bir fidan bir umut olsun diyerek depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiz için deprem sehitleri hatira ormanimizi Kütahya'mizda da olusturuyoruz. Dilegimiz bir daha böyle acilar yasanmasin. Bulundugumuz lokasyonda 7 hektar alanda 8 bin fidanin dikimini gerçeklestiriyoruz." diye konustu.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri, vatandaslar ile ögrenciler fidanlari toprakla bulusturdu.

- Çanakkale

Çanakkale Orman Bölge Müdürlügü tarafindan fidan dikim töreni öncesinde Kordon Boyu'ndaki Truva Ati önünde vatandaslara lavanta ve biberiye fidani dagitildi.

Daha sonra, Ezine ilçesi Köprübasi Mahallesi'nde olusturulan "6 Subat Deprem Sehitleri Ormani"na 2 bin fidan dikildi.