Erzincan'da meslek lisesi ögrencileri depremzede çocuklar için oyuncak üretiyorBaris Yalçinkaya

Erzincan'da meslek lisesi ögrencileri depremzede çocuklar için oyuncak üretiyorBaris Yalçinkaya

ERZINCAN (AA) - Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gönüllü ögretmen ve ögrencileri, Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen çocuklar için yaklasik 20 çesit oyuncak hazirliyor.

Okulun mobilya bölümünde ögretmen ve ögrenciler, çocuklara depremi unutturmak amaciyla ahsap oyuncak üretimi yapiyor. Ögrenciler, derslerden arta kalan vakitlerinde ögretmenlerinin gözetiminde ürettikleri oyuncaklari boyayip depremzede çocuklara gönderecek.

Okul Müdürü Gökmen Güler, gazetecilere, Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan okul olarak afetzedelere katki saglamak adina çocuklar için oyuncak yapilmasina karar verildigini söyledi.

Depremzede çocuklari için ögretmen ve ögrencilerin seferber oldugunu ifade eden Güler, "Çocuklari sevindirmek adina mobilya alanimizda ögretmen ve ögrencilerimizin gayretiyle deprem bölgesindeki ögrencilerimizin kullanmasi için oyuncak üretimi yaptik. Bundan sonra en azindan aciyi hafifletmek adina o bölgedeki anaokullarina göndererek kullanimlarina sunmayi düsünüyoruz." dedi.

Okulun 11. sinif ögrencilerinden Mert Korkmaz da ögretmenleri ile bos zamanlarinda depremzedeler için oyuncak figürler tasarladiklarini söyledi.

Bedirhan Bugra Isleroglu ve Timur Tastan da çocuklara oradaki depremi bir nebze de olsa unutturmak ve mutlu olmalari için yap boz ve oyuncak figürler tasarlayip yaptiklarini söyledi.