Elon Musk'in X sirketine ayni isimdeki baska bir sirket tarafindan dava açildiZeynep Katre Oran

Elon Musk'in X sirketine ayni isimdeki baska bir sirket tarafindan dava açildiZeynep Katre Oran

ANKARA (AA) - Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk'in eskiden Twitter adiyla bilinen sirketi X'e ayni isme sahip ABD'deki baska bir sirket tarafindan dava açildi.

The Independent gazetesinin haberine göre, ABD'li girisimci Jacob Malherbe tarafindan 2015'te kurulan ve merkezi Florida eyaletinde bulunan "X Social Media LLC" reklam ajansi, Musk'in sahibi oldugu X'in "haksiz rekabet ve ticari marka ihlali" nedeniyle Florida eyalet yasalarini ihlal ettigini iddia ederek mahkemeye basvurdu.

Musk'in sahibi oldugu sirketin, Florida'nin "Aldatici ve Haksiz Ticaret Uygulamalari Yasasi"ni da ihlal ettigini öne süren reklam ajansi, eski adi Twitter olan sosyal medya platformunun isminin "X" olarak degistirilmesiyle gelir kaybi yasadiklarini kaydetti.

Reklam ajansi, mahkemeye yaptigi basvuruda, Musk'in "X" ismini kullanmasinin yasaklanmasinin yani sira yüklü miktarda tazminat talep ediyor.

- Musk'a X platformu nedeniyle bir dava daha açilmisti

California'dan Ben Brody, X platformunda paylasilan bir gönderide kendisini "Proud Boys" isimli asiri sagci gruptan biri gibi gösterdigi gerekçesiyle Musk'a "karalama" davasi açmisti.

Söz konusu paylasima Musk'in da yorum yapmasiyla gönderinin hizla yayildigini ifade eden Brody, olayla ilgisi olmamasina ragmen Musk'in yorumu yüzünden sosyal medya üzerinden tehdit aldigini ve tacize ugradigini kaydetmisti.

Brody, dava açtigi Musk'tan en az 1 milyon dolar tazminat talep etmisti.