Dyson, Singapur'da yeni nesil bataryalar için gelismis üretim tesisi açacakTolga Yanik- Singapur, Filipinler ve Birlesik Krallik'taki yeni tesisler, enerji depolama, yazilim gelistirme ve yapay zekaya odaklanarak teknolojiyi pazara daha hizli sunmak için Dyson'in mühendislik ve üretim kapasitesini daha da artiracak

Dyson, Singapur'da yeni nesil bataryalar için gelismis üretim tesisi açacakTolga Yanik- Singapur, Filipinler ve Birlesik Krallik'taki yeni tesisler, enerji depolama, yazilim gelistirme ve yapay zekaya odaklanarak teknolojiyi pazara daha hizli sunmak için Dyson'in mühendislik ve üretim kapasitesini daha da artiracak

ISTANBUL (AA) - Dyson, son teknolojilerle yapilmis tescilli bir batarya üretmek için Singapur'da kuracagi yeni tesisle 2023'te gelismis üretim ayak izini iki katina çikaracak.

Sirket açiklamasina göre, küresel teknoloji sirketi Dyson, Singapur'da yeni nesil bir batarya fabrikasi insa etmeye hazirlaniyor.

Sirket, Filipinler ve Birlesik Krallik'ta yeni AR-GE kampüslerini, uluslararasi gelismis üretim kapasitesini ve küresel AR-GE ayak izini büyük ölçüde hizlandirdi. Bu üç yatirim, Dyson'in uluslararasi alandaki hedeflerinin büyüklügünü yansitiyor.

Singapur, Filipinler ve Birlesik Krallik'taki yeni tesisler, enerji depolama, yazilim gelistirme ve yapay zekaya odaklanarak teknolojiyi pazara daha hizli sunmak için küresel olarak Dyson'in 7/24 mühendislik ve üretim kapasitesini daha da artiracak.

Yeni tesisler, Dyson'in Singapur, Birlesik Krallik, Çin, Malezya, Filipinler ve Polonya'daki kampüsleri, AR-GE alanlari ve üretim tesislerinden olusan mevcut alanlarinin üzerine insa edilecek. Yeni gelistirmeler, Dyson'in daha önce açikladigi 2,75 milyar sterlinlik 5 yillik yatirim planinin bir parçasini olusturacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Dyson Kurucusu Sir James Dyson, "Yazilim, baglanabilirlik, yapay zeka ve tescilli son teknoloji bataryalar yeni nesil Dyson teknolojisine güç verecek. Tipki öncü dijital elektrikli motor teknolojisine yaptigimiz uzun vadeli yatirimlar gibi, Dyson'in yeni nesil batarya teknolojisi de Dyson ürünlerinin performansinda ve sürdürülebilirliginde büyük bir devrim yaratacak." ifadelerini kullandi.

- Singapur, ilk tescilli yeni teknoloji batarya tesisine ev sahipligi yapacak

Dyson'in küresel genel merkezinin bulundugu Singapur, ilk tescilli yeni teknoloji batarya tesisine ev sahipligi yapmak üzere seçildi. Tesis bu yil tamamlanacak ve 2025'e kadar tamamen faaliyete geçerek yeni gelistirilen Dyson ürünleri için tescilli teknolojiye sahip Dyson batarya hücreleri üretecek.

Singapur'un batisindaki Tuas'ta yer alan ve Dyson tarihindeki en önemli gelismis üretim yatirimi olan fabrika, 53 basketbol sahasi büyüklügünde.

Dyson daha küçük, hafif, sürdürülebilir ve enerji yogun bataryalara öncülük etmek için 10 yildan uzun bir süre önce sirket içi batarya programini baslatti.

Arastirma ekipleri, yeni malzemeler ve süreçler kullanan, akilli ve dijital olarak etkinlestirilmis bir ortamda monte edilen tescilli yeni teknoloji batarya üzerinde küresel olarak çalisiyor.

Dyson Genel Müdürü Roland Krueger ise bilim ve öncü teknolojileri kullanarak yenilikçi Dyson ürünleri gelistirmeye odaklanmis durumda olduklarini aktararak, "Singapur'daki gelismis üretim faaliyetlerimiz Dyson'in tamamen yeni bir batarya teknolojisini pazara sunmasini saglayacak. Singapur'un yetenekli mühendisleri ve bilim insanlari ile Endüstri 4.0 üretimini benimseyen destekleyici hükümeti, burayi Dyson gibi yüksek teknolojiye sahip bir sirket için kusursuz bir yer haline getiriyor." degerlendirmesinde bulundu.

- Yeni tesisler, Dyson için Filipinler'de türünün en önemli örnegi olacak

Dyson'in arastirma, gelistirme ve gelismis motor üretimi kapasitesini tek bir çati altinda toplayacak olan ve 166 milyon sterlinlik (yaklasik 4,1 milyar TL) bir yatirimi temsil eden yeni Filipinler Teknoloji Merkezi, 92 basketbol sahasina es deger bir alana yayilacak.

Tomas, Batangas'taki yeni kampüsün ülkedeki en büyük yatirimlardan ve en ileri teknoloji üretim merkezlerinden biri olacagi düsünülüyor. Bu da Dyson'in küresel hedeflerinde Filipinler'in artan öneminin altini çiziyor. Yatirimin bir parçasi olarak Dyson, baslangiçta 400 mühendis ve bu yilin ilerleyen dönemlerinde ekibe katilacak 50'den fazla mezun mühendisi ise almayi hedefliyor.

Filipinler'deki AR-GE ekipleri diger alanlarin yani sira yazilim, yapay zeka, robotik, akiskanlar dinamigi ve donanim elektronigine odaklanacak. Bu uzmanlik alanlari, Dyson'in robotik teknolojilerden hava iyilestirme teknolojilerine kadar yüksek performansli ürünleri ve Dyson Supersonic saç kurutma makinesi gibi giderek daha fazla yazilim, sensör ve baglanabilirlikle etkinlestirilen saç bakim ürünleri için kritik önem tasiyor.

MyDyson uygulamasi halihazirda kullanicilara hava kalitesi ve çevreleri hakkinda canli veriler sunuyor. Sensörler, yapay zeka ve baglanabilirlik sayesinde Dyson mühendisleri, ürünlerin kullanim ömrü boyunca daha fazla islevsellik ve fayda saglayabiliyor. Ayrica kisiye özel tavsiye ve destek de sunabiliyor.

2024'ün ilk yarisinda faaliyete geçmesi planlanan kampüs, Dyson çalisanlarinin refahina önem veren Dyson'in dünya çapindaki diger ilham verici tesislerinin izinden gidecek. Kampüsün mimarisi, is birligini ve yeni fikirlerin üretilmesini desteklemek için hava kalitesi, dogal isik ve yesillige öncelik verecek.

Kampüste eglence ve spor alanlarinin yani sira laboratuvarlar ve ofisler de yer alacak. Son teknoloji ürünü yeni tesisler, Dyson için Filipinler'de türünün en önemli örnegi olacak.

- "Dyson'in baglantili gelecegine katkida bulunan hayati bir merkez olacak"

Dyson, Ingiltere'nin Bristol kentinde, 10 yil sonrasina uzanan bir ürün serisi üzerinde çalisan yüzlerce yazilim ve yapay zeka mühendisine ev sahipligi yapacak. Sirket, küresel teknoloji sirketinin Birlesik Krallik ve Irlanda'daki ticari ve e-ticaret ekiplerine de ev sahipligi yapacak olan yeni Teknoloji Merkezi'ne 100 milyon sterlinlik bir yatirim yapmayi planliyor.

Sehrin merkezindeki Castle Park'in karsisinda yer alan yeni merkez, geçen yil Dyson'in RAF hangarlarini restore ederek giyilebilir cihazlar ve robotik odakli AR-GE laboratuvarlarina dönüstürdügü Wiltshire'daki Hullavington Airfield Kampüsü'nde duyurulan Robotik Merkezi'nin ardindan Dyson'in Birlesik Krallik'taki bir diger büyük yatirimini temsil ediyor.

Bristol'e olan baglilik, sehrin yazilim ve dijital beceriler için uluslararasi bir merkez olarak konumunu yansitirken, Birlesik Krallik'tan ve dünyanin dört bir yanindan en yüksek nitelikli kisilerin ise alinmasini saglayacak.

Dyson Bas Mühendisi Jake Dyson ise kendileri için sensörler, uygulamalar ve baglanabilirligin, makineye sadece fonksiyon eklemenin çok daha ötesinde oldugunu belirterek, "Bu gelismeler, kullanicilarimizi destekleyis biçimimizi dönüstürüyor ve bir ürünün performansini kullanim ömrü boyunca nasil gelistirebilecegimizi otonom bir sekilde degerlendirerek en yüksek performansa ulasmalarini sagliyor. Önemli hedeflerimiz var ve büyüyen küresel ekibimizin bir parçasi olarak artan sayida yazilim, yapay zeka ve baglanti mühendisini ise alacagiz. Bristol'daki yeni Dyson Teknoloji Merkezi, Dyson'in baglantili gelecegine katkida bulunan hayati bir merkez olacak." ifadelerini kullandi.

Bristol Köprüsü yakinlarindaki bir binanin sürdürülebilir sekilde yeniden gelistirilmesinin devami olarak insa edilecek olan yeni Teknoloji Merkezi, Dyson'in Malmesbury ve Hullavington kampüsleri ve Londra'daki ofisleri de dahil olmak üzere Birlesik Krallik'taki mevcut yapilanmalarinin yaninda yer alacak ve Birlesik Krallik'ta AR-GE'de yer alan 3 bin 500'den fazla kisiye istihdam saglayacak.

Dyson son 10 yilda AR-GE'ye 1,4 milyar sterlin yatirim yapti. Malmesbury Kampüsü ayni zamanda 160 lisans ögrencisinin ögrenim ücreti ödemeden BEng mühendislik diplomasi aldigi, Dyson'dan maas aldigi ve ilk günden itibaren gerçek projeler üzerinde çalistigi Dyson Enstitüsü'ne de ev sahipligi yapiyor.

Bristol'daki yeni Dyson Teknoloji Merkezi, Dyson teknolojilerinin uygulamalarini ve baglantili islevlerini gelistirerek Dyson'in baglanabilirlik gelecegine de katkida bulunacak.