Dünya Kupasi'nda sakatlanan Sirp basketbolcu Borisa Simanic'in böbregi alindiDoga Kirmizioglu

Dünya Kupasi'nda sakatlanan Sirp basketbolcu Borisa Simanic'in böbregi alindiDoga Kirmizioglu

ANKARA (AA) - FIBA 2023 Dünya Kupasi'nda Güney Sudan ile oynadiklari maç sirasinda karnina aldigi dirsek darbesiyle sakatlanan Sirbistanli basketbolcu Borisa Simanic'in böbregi, ameliyatla alindi.

Sirbistan Basketbol Federasyonundan yapilan açiklamaya göre, maç sirasinda aldigi darbenin etkisiyle hastaneye kaldirilan 25 yasindaki oyuncunun hasar gören böbreginin alindigi, tedavinin ardindan devam eden komplikasyonlar nedeniyle geçen hafta sonu ikinci kez ameliyat edildigi belirtildi.

Kulüp kariyerini Ispanya'nin Zaragoza takiminda sürdüren Simanic'in saglik durumuna iliskin bilgi veren milli takim doktoru Dragan Radovanovic ise "Bu ikinci ameliyattan sonra, her seyin yoluna girmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandi.

Simanic'in maçta darbe aldigi pozisyonun içinde yer alan Güney Sudanli oyuncu Nuni Omot ise rakibinden özür dileyerek, "Bir sporcu olarak, durumun ciddiyetini anladigimdan bu yana büyük pismanlik yasiyorum. Kasitli bir hareket degildi. Hiçbir oyuncu, böyle bir sey yasamak istemez." ifadelerini kullandi.

Filipinler, Japonya ve Endonezya'nin ev sahipliginde devam eden Dünya Kupasi'nin 30 Agustos'ta oynanan grup maçinda Sirbistan, Güney Sudan'i 115-83 etmisti.