Donald Trump, "gizli belgelerle" ilgili aleyhinde iddianame hazirlandigini söylediTugçenur Akgün

Donald Trump, "gizli belgelerle" ilgili aleyhinde iddianame hazirlandigini söylediTugçenur Akgün

NEW YORK (AA) - Eski ABD Baskani Donald Trump, Florida'daki malikanesinden çikan "gizli belgeler" sorusturmasi kapsaminda aleyhine iddianame hazirlandigini bildirdi.

Trump, kendi sosyal medya sitesi TruthSocial'da yaptigi paylasimda, "gizli belgelerle" ilgili hakkinda iddianame hazirlandigini duyurdu.

"Yozlasmis (Joe) Biden yönetimi, avukatlarima aleyhime iddianame hazirlandigini bildirdi." diyen Trump, Baskan Biden'in evinde, bir üniversitedeki ofisinde ve garajinda çikan "gizli belgeleri" hatirlatti.

Gelecek sali günü yerel saatle 15.00'te Miami'deki federal adliyeye çagrildigini belirten Trump, su ifadeleri kullandi:

"Ülkemizin tarihindeki herhangi bir görevdeki baskandan çok daha fazla oy alan ve su anda 2024 baskanlik seçimleri için yapilan anketlerde hem Demokrat hem de diger tüm adaylardan açik ara önde olan eski bir ABD Baskani'nin basina böyle bir seyin gelebilecegini asla düsünmemistim. Ben masum bir adamim!"

Trump, bugünü ABD için "kara bir gün" seklinde nitelerken, kendisine hangi suçlamalarin yöneltildigine iliskin bilgi paylasmadi.

- Trump'in malikanesinden çikan gizli belgeler

Trump'in Florida'daki evi, 8 Agustos 2022 sabahinda "gizli belgeler" sorusturmasi için FBI ajanlari tarafindan basilarak aranmisti.

Baskini ve hakkinda devam eden sorusturmalari "siyasi" olarak niteleyen Trump, özellikle Mar-a-Lago'dan alinan belgelerin "bagimsiz bir hakem veya özel bir hakim" tarafindan incelenmesi talebinde bulunmustu.

Trump hakkindaki yürütülen "gizli belgeler" ve "6 Ocak Kongre baskini" sorusturmalarina, özel yetkili uzman olarak atanan eski bassavci Jack Smith baskanlik ediyor.

Donald Trump, 4 Nisan'da, 2016 baskanlik seçimleri sirasinda bir kadina "sus payi" ödedigi yönünde kendine yöneltilen cezai suçlamalar kapsaminda Manhattan Ceza Mahkemesi'nde hakim karsisina çikmisti. Trump, hakkindaki suçlamalari reddetmisti.