Depremden sonra nüfusu katlanan Yayladagi'nda sahra hastanesiyle hizmet kapasitesi artacakErdal Türkoglu- Yayladagi Devlet Hastanesi Bashekimi Mahmut Bayrakçioglu:- "Sahra hastanemiz, 25 Nisan'da 40 personelle 24 saat esasina dayali hizmet vermeye baslayacak"

Depremden sonra nüfusu katlanan Yayladagi'nda sahra hastanesiyle hizmet kapasitesi artacakErdal Türkoglu- Yayladagi Devlet Hastanesi Bashekimi Mahmut Bayrakçioglu:- "Sahra hastanemiz, 25 Nisan'da 40 personelle 24 saat esasina dayali hizmet vermeye baslayacak"

HATAY (AA) - ERDAL TÜRKOGLU - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerin ardindan neredeyse nüfusu kadar afetzedeyi agirlayan Hatay'in Yayladagi ilçesinde sahra hastanesi kuruluyor.

"Asrin felaketi" olarak nitelendirilen depremleri az hasarla atlatan 37 bin nüfuslu Yayladagi'nda, kaymakamlik ve belediyenin isbirliginde olusturulan koordinasyon merkezince Devrent Sosyal Tesislerine kurulan 261 çadirin yani sira çadir dagitilan 47 mahallede depremzedeler bariniyor.

Saglik Bakanligi da artan nüfusu dikkate alarak ilçede sahra hastanesi kurulmasi için çalisma baslatti.

Kaymakam Ömer Faruk Gökçe, AA muhabirine, ilçe halki ve ilçeye siginan depremzedelerin ihtiyaçlarinin karsilanmasi için devletin tüm kurumlarinin seferber oldugunu söyledi.

Yayladagi Devlet Hastanesinin de deprem felaketi sonrasinda çok önemli hizmet verdigini kaydeden Gökçe, "Saglik hizmeti kapasitemizin arttirilmasi adina ilçemize sahra hastanesi kurulmasi kararlastirildi. Hastane bahçesindeki alana kurulumu baslayan sahra hastanemiz Ramazan Bayram sonrasinda hizmete açilacak." dedi.

- "40 personelle 24 saat esasina dayali hizmet verecek"

Yayladagi Devlet Hastanesi Bashekimi Mahmut Bayrakçioglu da normalin 2 kati fazla sayida hastaya hizmet verdiklerini ifade etti.

Bayraçikoglu, depremzedelerin daha iyi hastane hizmeti alabilmesi için çalisma baslattiklarini anlatarak, sunlari kaydetti:

"Bizler de bu durumu Kaymakamimiz ile ilgili yerlere ilettik. Saglik Bakanimiz Fahrettin Koca'nin ilçemizi ziyareti sonrasi hastanemizin bir üst hizmet sinifina yükletilmesi ve bir sahra hastanesi kurulmasi kararlastirildi. Geçtigimiz hafta hastane malzemeleri ilçemize getirildi. 800 metrekare alana kurulu sahra alanimizda ameliyathane, dogumhane, dogum klinigi, hasta servisi, acil servis, laboratuvar, röntgen ve ultrason cihazimiz yer alacak. Kurulum çalismasi tamamlanmak üzere. Sahra hastanemiz, 25 Nisan'da 40 personelle 24 saat esasina dayali hizmet vermeye baslayacak."

Bashekim Bayrakçioglu, hastanenin ilçeye kazandirilmasinda emegi geçen Saglik Bakani Koca basta olmak üzere, AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy, Kaymakam Ömer Faruk Gökçe ve Belediye Baskani Mehmet Yalçin'a tesekkür etti.