Depremde hayatini kaybeden turist rehberleri için Nevsehir'de mevlit okutulduBehçet Alkan

Depremde hayatini kaybeden turist rehberleri için Nevsehir'de mevlit okutulduBehçet Alkan

NEVSEHIR (AA) - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerde Adiyaman'da bir otelin enkazinda yasamini yitiren turist rehberleri için Nevsehir'de mevlit programi düzenlendi.

Nevsehir Turist Rehberleri Odasi'nca (NERO) Kursunlu Camisi'nde düzenlenen programda, Kur'an-i Kerim ve mevlit okundu, dua edildi.

Programa katilanlara irmik helvasi ikraminda bulunuldu.

NERO Baskani Özay Onur, gazetecilere, Adiyaman'da otelin yikilmasi sonucu 32 turist rehberinin vefat ettigini, onlarin hatiralarini yasatmak için çaba gösterdiklerini belirtti.

Meslektaslarinin öldügü otelle ilgili baslatilan hukuki sürecin de takipçisi olduklarini dile getiren Onur, "Mevlit okutarak birlik ve beraberligimizi gösterdik. Vefat eden arkadaslarimizin evlerinin oldugu sokaklara isimlerinin verilmesini belediyelerimizle görüsüyoruz. Müze ve ören yerlerinde anilarini yasatmak için çesitli faaliyetlerde bulunacagiz, bir de kitap basmayi düsünüyoruz. Kaldiklari otelin büyük sorunlari var. Sonuna kadar da davaya müdahiliz, hukuki süreç sonuçlanana kadar ailelerin yanindayiz." diye konustu.