Bahreyn, "F-16 Block 70" tipi savas uçagini ABD'den teslim aldiIbrahim Khazen,Gülsen Topçu - Bahreyn, bu uçagi envanterine katan ilk ülke oldu

Bahreyn, "F-16 Block 70" tipi savas uçagini ABD'den teslim aldiIbrahim Khazen,Gülsen Topçu - Bahreyn, bu uçagi envanterine katan ilk ülke oldu

ISTANBUL (AA) - Bahreyn'in, Amerikan "F-16 Block 70" tipi ilk savas uçagini teslim aldigi belirtildi.

Bahreyn resmi ajansi BNA'nin haberinde, Bahreyn Kraliyet Hava Kuvvetlerinin, savas uçaklarinin en gelismis modellerinden olan F-16 Block 70'i Kraliyet Hava Kuvvetleri filolarina katmak üzere teslim aldigi ifade edildi.

F-16 Block 70 tipi savas uçaginin Bahreyn Hava Kuvvetleri bünyesine katilmasinin, Bahreyn Krali Hamed bin Isa Al Halife'nin, ülkenin savunma gücünün modernlestirilmesi ve gelistirilmesi programi kapsaminda yaptigi yönlendirmeler sonucu gerçeklestigi aktarildi.

Bahreyn Savunma Kuvvetleri Komutani Maresal Seyh Halife bin Ahmed Al Halife, Bahreyn Hava Kuvvetlerinin bugün en gelismis savas uçaklari, modern kargo uçaklari ve helikopterlerine sahip oldugunu, gelismis muharebe yetenegine sahip F-16 Block 70 uçaginin gelisiyle de hava kuvvetlerinin önemli bir ayricalik kazandigini vurguladi.

Haberde, ABD'nin Güney Carolina eyaletinde bulunan üretici sirket Lockheed Martin'in merkez binasinda 10 Subat'ta düzenlenen resmi teslim törenine, Bahreyn Hava Kuvvetleri Komutani Tümgeneral Hamed bin Abdullah Al Halife ve beraberindeki heyet ile Bahreyn'in Washington Büyükelçiligi Askeri Atasesi Tuggeneral Casim Abdullah el-Cuder'in katildigi bilgisine yer verildi.

Bahreyn'in ABD'den aldigi F-16 Block 70 sayisina iliskin bilgi verilmeyen haberde, Bahreyn'in bu uçagi envanterine katan ilk ülke oldugu kaydedildi.

Baskent Manama'nin dogusundaki El-Cufeyr bölgesinde ABD 5. Deniz Filosunun merkezi bulunuyor. Bu filonun operasyon alani, Basra Körfezi, Umman Körfezi, Umman Denizi, Aden Körfezi, Kizildeniz ve Hint Okyanusu'nun bazi bölümlerini kapsiyor.

Bu filonun görevleri arasinda, dünya petrolünün neredeyse yarisinin geçtigi Körfez bölgesinin güvenligini saglamak yer aliyor.