Deprem bölgesinde açilan halk egitimi kurslarindan 79 bin 162 kisi yararlandiYildiz Nevin Gündogmus- Milli Egitim Bakani Mahmut Özer: - "Afet bölgesindeki çocuklarimizin egitimle bulusmasi kadar bu bölgedeki vatandaslarimizin da egitime katilmasini çok önemsiyoruz" - "Deprem bölgesindeki bu kurs merkezlerinde vatandaslarimiza sosyal ve kültürel faaliyetlerle hizmet sunmaya devam edecegiz"

Deprem bölgesinde açilan halk egitimi kurslarindan 79 bin 162 kisi yararlandiYildiz Nevin Gündogmus- Milli Egitim Bakani Mahmut Özer:
- "Afet bölgesindeki çocuklarimizin egitimle bulusmasi kadar bu bölgedeki vatandaslarimizin da egitime katilmasini çok önemsiyoruz"
- "Deprem bölgesindeki bu kurs merkezlerinde vatandaslarimiza sosyal ve kültürel faaliyetlerle hizmet sunmaya devam edecegiz"

ANKARA (AA) - Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Kahramanmaras merkezli deprem felaketinin yasandigi illerde vatandaslarin sosyal ve kültürel etkinliklere katilimlarini saglamak için hayat boyu ögrenme kapsaminda açilan 5 bin 820 kurstan 79 bin 162 vatandasin yararlandigini bildirdi.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügünce, vatandaslarin hayat boyu ögrenme kapsaminda egitime erisimlerini saglamak için yürütülen çalismalar, depremlerin yasandigi bölgelerde de devam ediyor.

Bakan Özer, 6 Subat'ta yasanan depremlerin ardindan 10 ilde bölgenin durumuna bagli olarak 10 bina, 45 çadir, 10 konteyner ve 1 mobil araç olmak üzere hayat boyu ögrenme kapsaminda toplam 66 destek ve koordinasyon merkezi açildigini belirterek, "Halk egitimi merkezleri ile olgunlasma enstitülerimizin faaliyetlerinin yürütüldügü destek ve koordinasyon merkezlerimizde açilan 5 bin 820 kurstan su ana kadar 79 bin 162 vatandasimiz yararlandi." bilgisini verdi.

- "Çadirlarda kalan vatandaslarimizin terzilik ihtiyaçlari da karsilaniyor"

Özer, bu kurslarda 5 bin 494'ü usta ögretici olmak üzere toplam 6 bin 339 Bakanlik personelinin egitici olarak görevlendirildigini aktardi.

Olgunlasma enstitüleri ve halk egitimi merkezlerinin organizasyonunda destek ve koordinasyon merkezlerinde 102 tekstil üretim makinesinin kurulumunun tamamlandigina isaret eden Özer, "Bu makinelerde nevresim takimi, pijama, tisört, etek, bebek battaniyesi ve iç giyim basta olmak üzere birçok türde toplam 6 bin 200 adet ürün imalati yapildi. Bu kapsamda çadirlarda kalan vatandaslarimizin terzilik ihtiyaçlari da karsilaniyor." ifadesini kullandi.

Ayrica deprem bölgesinde bulunan halk egitimi ve destek koordinasyon merkezlerinde kullanilmak üzere, 375 tekstil üretim makinesinin temin sürecinin baslatildigini aktaran Özer, 10 gün içinde alim sürecinin tamamlanmasinin beklendigini belirtti.

Özer, örgün egitimin yaninda her yas grubu vatandasa egitim imkani sunmak için hayat boyu ögrenme kapsaminda çok boyutlu egitime erisim olanaklarini sunduklarini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Afet bölgesindeki çocuklarimizin egitimle bulusmasi kadar bu bölgedeki vatandaslarimizin da egitime katilmasini çok önemsiyoruz. Deprem bölgesindeki bu kurs merkezlerinde vatandaslarimiza sosyal ve kültürel faaliyetlerle hizmet sunmaya devam edecegiz."