Daikin, klimalarin verimli kullanimi için ipuçlari paylastiTolga Yanik- Uzmanlara göre, klimalarin bakimlarini yilda en az bir kez yaptirmak gerekiyor

Daikin, klimalarin verimli kullanimi için ipuçlari paylastiTolga Yanik- Uzmanlara göre, klimalarin bakimlarini yilda en az bir kez yaptirmak gerekiyor

ISTANBUL (AA) - Daikin, klimalarin verimli ve uzun yillar iyi performansla kullanilabilmesi için bazi ipuçlari paylasti.

Sirket açiklamasina göre, yaz aylarina giris yapilmasiyla birlikte klimalarin daha sik kullanilacagi günler de yaklasiyor. Sicak havalarda rahat nefes almayi saglayan klimalarin yüksek performansta çalisabilmesi için en önemli etkenlerin basinda bakimlarinin yapilmasi geliyor. Daikin uzmanlari, klimalarin verimli ve uzun yillar iyi performansla kullanimi için düzenli bakim konusunda kullanicilarina ipuçlari sunuyor.

Daikin Akademi bünyesinde periyodik olarak verilen egitimlerle uzmanliklarini artiran yetkili servisler tarafindan saglanan klima bakimlari, hem cihazlarin ömrünü uzatiyor hem de enerji tasarrufu açisindan büyük avantajlar sagliyor. Uzmanlara göre, klimalarin bakimlarini yilda en az bir kez yaptirmak gerekiyor.

Filtresi tikali klimalarin performansinin düstügünü belirten Daikin uzmanlari, yetkili servislerce yapilan klima bakimlari sonrasi kullanicilarin filtrelerde biriken ve zamanla istenmeyen kokulara neden olan atiklardan kurtulacagina dikkati çekiyor.

Uzmanlara göre, bakimi yapilmayan klimalar, kullandiklari elektrikle dogru orantili olarak isitma/sogutma yapamiyor. Bu da yüksek fatura anlamina geliyor. Bakimla ilgili bir diger önemli nokta da bakim sirasinda ileride yasanabilecek muhtemel arizalarin tespit edilerek kullanicilari ileride daha büyük maliyetlerden kurtarmak.

- Bakimi ihmal etmek, performansi ve güvenli kullanimi olumsuz etkiliyor

Daikin uzmanlarina göre, klimalarin az kullanilmasi ya da hiç kullanilmamis olmasi isi alisverisinin yapildigi yüzeylerin tikanmasina engel degil. Bu nedenle cihaz az kullanilmis olsa bile hem iç ortam hem de dis ortam havasina maruz kalarak serpantin ve filtrelerin tikanmasi mümkün hale gelebiliyor.

Kullanicilarin "nasil olsa az kullaniyorum" diyerek bakimi ihmal etmesi, performansi ve güvenli kullanimi olumsuz etkiliyor.

Klima bakimi ile ilgili dikkat edilmesi gereken bir diger nokta da cihazin yerinin degistirildigi durumlarda ortaya çikiyor. Klima montajlarinin yapilmasindan sonra yetkili servisler disinda yapilmis yer degistirme gibi uygulamalar sonrasi klimanin içindeki gazin azaldigi gözleniyor. Periyodik bakimlar, bu riskin ortadan kaldirilmasi açisindan da önem tasiyor.