DSP Genel Baskan Yardimcisi Özbilge son yolculuguna ugurlandiMustafa Yilmaz

DSP Genel Baskan Yardimcisi Özbilge son yolculuguna ugurlandiMustafa Yilmaz

BURSA (AA) - Bursa'dan ailesiyle gittigi Istanbul'da 60 yasinda hayatini kaybeden DSP Genel Baskan Yardimcisi Ahmet Murat Özbilge'nin cenazesi topraga verildi.

Özbilge için Bursa'nin merkez Osmangazi ilçesinde, Sehabettin Pasa Camisi'nde ögle vakti cenaze töreni düzenlendi.

Ahmet Murat Özbilge'nin esi Elvan Özbilge ve yakinlari, cami bahçesinde taziyeleri kabul etti.

Özbilge'nin naasi, ailesi ve yakinlarinin yani sira DSP Genel Baskani Önder Aksakal, CHP Bursa milletvekilleri Erkan Aydin ve Yüksel Özkan, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, bazi siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluslarinin yöneticileri ile çok sayida kisinin katilimiyla kilinan cenaze namazinin ardindan Hamitler Kent Mezarligi'nda defnedildi.

DSP Genel Baskani Aksakal, törende gazetecilere yaptigi açiklamada, Özbilge'ye Allah'tan rahmet dileyerek, "Çok ani ve beklenmedik bir hadiseyle karsilastik. Hepimiz yikildik açikçasi. 'Allah sirali ölüm versin' denilir. Murat kardesimize yakismadi hiç. Öyle bir zamanlamada oldu, ne söyleyebilecegimi bilemiyorum. Allah mekanini cennet eylesin." diye konustu.

Ailesiyle alisveris için Istanbul Güngören'de bulunan Ahmet Murat Özbilge, Mehmet Nesih Özmen Mahallesi Kasim Sokak'taki otoparkta biraktigi aracinin yanina gitmisti. Kendisinden bir süre haber alamayinca otoparka gelen yakinlari, Özbilge'yi aracinda hareketsiz halde bulmustu. Olay yerine gelen saglik görevlilerince yapilan kontrolde Özbilge'nin hayatini kaybettigi belirlenmisti. Kalp krizi geçirdigi degerlendirilen Özbilge'nin cenazesi, Adli Tip Kurumu morguna götürülmüstü.

Ahmet Murat Özbilge, 31 Mart 2019'da yapilan Mahalli Idareler Seçimleri'nde, partisinden Bursa Büyüksehir Belediye Baskan adayi olmustu.