Cumhurbaskanligi Finans Ofisi ve Ibn Haldun Üniversitesi arasinda sürdürülebilirlik alaninda is birligiMuhammet Emin Horuz- Cumhurbaskanligi Finans Ofisi Baskani Prof. Dr. Göksel Asan: - "Sürdürülebilir Kalkinma ve Islami Finans Mükemmeliyet Merkezi, yapisi itibariyla dünyada sayili örneklerden birisi olacak" - Ibn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan: -"Imzaladigimiz protokol hem gelecekle baglantili hem de sürdürülebilirlikle baglantili, bundan dolayi önemsiyoruz"

Cumhurbaskanligi Finans Ofisi ve Ibn Haldun Üniversitesi arasinda sürdürülebilirlik alaninda is birligiMuhammet Emin Horuz- Cumhurbaskanligi Finans Ofisi Baskani Prof. Dr. Göksel Asan:
- "Sürdürülebilir Kalkinma ve Islami Finans Mükemmeliyet Merkezi, yapisi itibariyla dünyada sayili örneklerden birisi olacak"
- Ibn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan:
-"Imzaladigimiz protokol hem gelecekle baglantili hem de sürdürülebilirlikle baglantili, bundan dolayi önemsiyoruz"

ISTANBUL (AA) - Cumhurbaskanligi Finans Ofisi ile Ibn Haldun Üniversitesi arasinda "Istanbul Sürdürülebilir Kalkinma ve Islami Finans Mükemmeliyet Merkezi" Çerçeve Protokolü imzalandi.

Ofisten yapilan açiklamaya göre, Cumhurbaskanligi Finans Ofisi, Türkiye'nin, Istanbul Finans Merkezi kapsaminda bölgesel ve uluslararasi bir finans merkezi olmasi ve basta katilim finans araçlari olmak üzere finansal ürün çesitliginin artirilmasi, sürdürülebilirlik uygulamalarinin gelistirilmesi amaciyla ulusal ve uluslararasi kuruluslarla is birligi çalismalarina devam ediyor.

Bu dogrultuda, Cumhurbaskanligi Finans Ofisi ile Ibn Haldun Üniversitesi arasinda, üniversitenin uhdesinde kurulacak "Istanbul Sürdürülebilir Kalkinma ve Islami Finans Mükemmeliyet Merkezi"nin yapisi, çalisma prensipleri ve söz konusu merkez ile ilgili olarak taraflarin hak ve yükümlülüklerini belirlemek üzere çerçeve protokolü imzalandi.

Imza töreni, Cumhurbaskanligi Finans Ofisi Baskani Prof. Dr. Göksel Asan ile Ibn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan'in katilimiyla Istanbul'da gerçeklestirildi.

Üniversitenin uhdesinde kurulacak olusum, basta yesil finans olmak üzere sürdürülebilir kalkinmanin saglanmasinda katilim finans kapsamindaki faaliyetler olarak tanimlanan "katilim esasli sürdürülebilir finans" alaninda arastirmalar yapma, bu arastirma çiktilarini yayimlama ve ürün gelistirme misyonu ile hayata geçirilecek.

Ulusal ve uluslararasi boyutta ihtiyaç duyulan insan kaynagini yetistirmek amaciyla lisansüstü seviyede programlar açmayi planlayan merkez, bu programlarin içerigini ve kapsamini belirleyecek, ulusal ve uluslararasi boyutlarda seminer, toplanti, çalistay, konferans, egitimler düzenleyecek, ulusal ve uluslararasi boyutta proje hazirlayacak, bu alanlarda açilan proje çagrilarina cevap verebilecek nitelikte ortak çalismalar ve is birliginde bulunacak.

- "Merkezle katilim finansin, sürdürülebilirlik alaninda katkisini artirmayi hedefliyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Cumhurbaskanligi Finans Ofisi Baskani Asan, "Protokol kapsaminda kurulacak olan Sürdürülebilir Kalkinma ve Islami Finans Mükemmeliyet Merkezi, yapisi itibariyla dünyada sayili örneklerden birisi olacak." vurgusunu yapti.

Asan, merkezin, Istanbul Finans Merkezi Projesi ile katilim finans alaninda küresel bir merkez olmayi hedefleyen Türkiye için önemli katkilar saglayacagini öngördügünü belirtti.

Prof. Dr. Asan, üniversite ile imzalanan protokol kapsaminda kurulacak merkez ile katilim finansin, sürdürülebilirlik alaninda katkisini artirmayi hedeflediklerini aktardi.

Ibn Haldun Üniversitesi Rektörü Arkan da merkezin, dünyada yasanan ekonomik sorunlarin çözümünde önemli bir rol oynayacagina vurgu yaparak, su ifadeleri kullandi:

"Hem üniversitemizi hem ögrencilerimizi hem kurumlarimizi hem devletimizi hem milletimizi gelecege hazirlayabilmek dünden çok daha önemli bir mesele. Ibn Haldun Üniversitesi olarak dogrusu bunu da önemsiyoruz. Imzaladigimiz protokol hem gelecekle baglantili hem de sürdürülebilirlikle baglantili, bundan dolayi önemsiyoruz. Içinde yasadigimiz dünyanin ekonomik sorunlari da var. Insallah bu bir tohum, ümit ederiz ki ileride meyvelerini hep beraber yeriz."