Cumhurbaskani Erdogan, Memur-Sen 7. Olagan Genel Kurulu'nda konustu: (2)Serkan Kaya- "Deprem sonrasi özellikle büyüksehirlerimizde aniden artan kira fiyatlariyla ilgili olarak söylüyorum gerekli hazirliklari yapiyoruz" - "Gerek TOKI vasitasiyla daha fazla konut üreterek, gerekse memurlarimiz ve ücretli çalisanlarimizin refah kayiplarinin önüne geçerek, bu meseleyi de mutlaka çözüme kavusturacagiz" - "Kiliçdaroglu 'asgari ücretten vergiyi kaldirmaktan' bahsediyor. Uyan da baliga gidelim. Biz, asg

Cumhurbaskani Erdogan, Memur-Sen 7. Olagan Genel Kurulu'nda konustu: (2)Serkan Kaya- "Deprem sonrasi özellikle büyüksehirlerimizde aniden artan kira fiyatlariyla ilgili olarak söylüyorum gerekli hazirliklari yapiyoruz"
- "Gerek TOKI vasitasiyla daha fazla konut üreterek, gerekse memurlarimiz ve ücretli çalisanlarimizin refah kayiplarinin önüne geçerek, bu meseleyi de mutlaka çözüme kavusturacagiz"
- "Kiliçdaroglu 'asgari ücretten vergiyi kaldirmaktan' bahsediyor. Uyan da baliga gidelim. Biz, asg

ANKARA (AA) - Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Deprem sonrasi özellikle büyüksehirlerimizde aniden artan kira fiyatlariyla ilgili olarak söylüyorum gerekli hazirliklari yapiyoruz. Gerek TOKI vasitasiyla daha fazla konut üreterek, gerekse memurlarimiz ve ücretli çalisanlarimizin refah kayiplarinin önüne geçerek, bu meseleyi de mutlaka çözüme kavusturacagiz." dedi.

Erdogan, Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde Memur-Sen 7. Olagan Genel Kuruluna katildi.

Burada bir konusma yapan Erdogan, Cumhurbaskani adayi ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun katildigi bir programda "asgari ücret üzerindeki vergiyi kaldirmaktan" bahsettigini hatirlatan Erdogan, söyle devam etti:

"Yahu bir insan, bu kadar mi ülkesinden ve milletinden habersiz olur? Bir siyasetçi, çalisma hayatina bu kadar mi yabanci olur? Hani derler ya, uyan da baliga gidelim… Ya biz asgari ücreti vergi disi birakali neredeyse 1,5 sene oldu bay bay Kemal. Dahasi, diger ücretlilerin de asgari ücret kadarki gelirlerini vergi disi biraktik. Hiç mi gündemi takip etmiyorsun? Yav bu akil hocalarina ders ver ama onlar da sana ders vermiyor. Bizim emekçi kardeslerimiz için neler yaptigimizi hiç mi arastirmiyorsun? Önüne konulan kagit parçalarini okumadan önce hiç mi sorgulamiyorsun? 14 Mayis'ta trajikomik durum sona erecek. Tekaüt vakti geldigi anlasilan Kiliçdaroglu'nu siyasetten emekli edecegiz. Böylece hem kendisini, hem CHP seçmenini, hem de milletimizi bu eziyetten kurtaracagiz."

- Kira fiyatlariyla ilgili gerekli hazirliklari yapiyoruz"

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, çalisanlarin ve emeklilerin alim gücünün 2002 yilina göre bugün her bakimdan daha fazla oldugunu ifade etti.

Erdogan, "Deprem sonrasi özellikle büyüksehirlerimizde aniden artan kira fiyatlariyla ilgili olarak söylüyorum gerekli hazirliklari yapiyoruz. Gerek TOKI vasitasiyla daha fazla konut üreterek, gerekse memurlarimiz ve ücretli çalisanlarimizin refah kayiplarinin önüne geçerek, bu meseleyi de mutlaka çözüme kavusturacagiz." ifadelerini kullandi.

- "Insanlari mezhebine göre ayirmanin siyasi gelenegimizde yeri yoktur

Erdogan, insanlari fikrine, mesrebine, mezhebine, kökenine göre ayirmanin Islam inancinda siyasi gelenekte yeri olmadigini vurguladi.

"Bay bay Kemal diyor ki ben Aleviyim. Yahu senin Aleviliginden bize ne? Biz böyle bir seyden dolayi seni elestirdik mi?" Hayirli olsun. Ne kadar güzel." ifadelerini kullanan Erdogan, konusmasina söyle devam etti:

"Ama bugüne kadar sen bunu hiç söylemiyordun. Ne oldu da simdi söyledin? Çok manidar. Fakat bu millet artik bunlari yutmayacak. Ve bunlara artik benim milletim prim vermeyecek. Hangi kurumda çalisirsa çalissin, hangi mezhepten, hangi mesrepten olursa olsun bunlarin hiçbiri bizim derdimiz degildir. Sen Alevi olmussun, su olmussun, bu olmussun. Bunlarin hiçbirisi bay bay Kemal bizi ilgilendirmiyor. Ve bunun sorusturmasini yapacak olan da Rabb'imdir, biz degiliz."

Cumhurbaskani Erdogan, Kemal Kiliçdaroglu'nun farkli meslek gruplarinda çalisanlari tehdit ettigini belirterek, "Göreve gelince elbette devri sabik yaratacagiz diyen tek parti fasizmi heveslisi zorbalardan olmadik. Simdi ne diyor? Kimsenin ekmegiyle oynamadik. Biz kimseyi isinden etmeyecegiz. 4 yildir belediyelerde islerinden edilen benim vatandaslarimin hakkini hukukunu acaba sen neyle izah edeceksin? Iyi Ankara diyor, Iyi Istanbul diyor, Iyi Izmir diyor. Yahu ne iyisi, 4 senedir sizi gördük her tarafi pislik götürüyor. Izmir öyle. Ankara öyle. Istanbul öyle. Zaten bir yagmur vesaire yagdigi zaman bakiyorsun belediye baskanlari ortada yok. Niye? Tatildeler Bunlar için en uygun yer Bodrum. Hep oradalar." diye konustu.

Cumhurbaskani Erdogan, kusatici tavirlarini koruyacaklarini belirterek, elinde güç ve imkan yokken kamu personelinin tehdit edenlere meydani birakmayacaklarina isaret etti.

Kiliçdaroglu'nun elma sekeri dagitir gibi önüne gelene birer cumhurbaskanligi yardimciligi vadettigini anlatan Erdogan, söyle devam etti:

"Önce 6'li masa dedi, sonra bu 7 oldu daha sonra 9 oldu. Su anda bununla yürüyor. Ne Kiliçdaroglu ve ortaklari gibi devletimizi FETÖ’cülere ve bölücülere teslim edecegiz, ne de sirf siyasi görüsü sebebiyle birilerini dislayacagiz. Isini layikiyla yapan, görevine sadik, milletine askla hizmet eden herkesin hakkini aldigi bir yönetim olarak, yolumuza devam edecegiz. Ekonomiden diplomasiye, özgürlüklerden haklarin teslimine nice basariya beraber imza attigimiz gibi, Türkiye Yüzyilini da beraber kuracagiz. Memur-Sen’in bu vizyonumuzu gerçege dönüstürme mücadelemizde de bizleri yalniz birakmayacagina inaniyorum."

- 14 Mayis vurgusu

Cumhurbaskani Erdogan, seçimlerdeki oy pusulalarinda sadece ittifak ve adaylarin olmayacagini, iki farkli gelecek, iki farkli toplum ve devlet tasavvurunun yer alacagini vurguladi.

"Cumhur Ittifaki LGBT’ci degildir" diyen Erdogan, su degerlendirmeyi yapti:

"Ya toplumun temel diregi olan aile kurumuna sahip çikanlari ya da aile düsmani sapkin akimlarin destegini alanlari tercih edecegiz. Cumhur Ittifaki LGBT'ci degildir. Su anda adi millet olan zillet ittifakinda LGBT aleyhine bir söz duydunuz mu? Yok. Çünkü LGBT'yi açik ve net ne yapiyorlar? Basta ana muhalefet olmak üzere savunuyorlar. IP savunuyor. Ya bizim kutsalimiz nedir? Ailedir. Aile kurumunu bu denli bir kenara koyan anlayis 14 Mayis'ta benim milletim gereken dersi verecektir. Ben buna inaniyorum. 14 Mayis seçimleri iste bu kadar önemli, bu kadar hayati, istikbalimiz açisindan bu derece mühim bir seçimdir. Daha kendi aralarinda anlasamayanlarin, ülkenin sorunlarini çözmesinin mümkün olmadigini biliyoruz. Daha önce meydanlarda verdikleri hiçbir sözü tutmayanlarin, bol keseden dagittiklari vaatlerin de üzerine beton dökecegini çok iyi biliyoruz."

14 Mayis seçimlerinde gezi olaylarindaki vandalliklarin unutulmayacagina isaret eden Erdogan, konusmasina su sözlerle devam etti:

"Diyarbakir'da o Selo denilen edepsizin benim Kürt kardeslerimi sokaga dökerek 51 Kürt kardesimizin evet öldürülmesine neden olan Yasin Börü'nün öldürülmesine neden olan o attigi adimi unutmayacagiz. Simdi ne diyorlar? Selo'yu çikaracagiz. Bu millet bu teröristin çikisina Allah'in izniyle müsaade etmez. Ben milletime inaniyorum. Milletime güveniyorum. Allah'in izniyle 14 Mayis'ta sandiklari gümbür gümbür patlatacagini inaniyorum. Ama durmak yok. Yola devam. Dünyanin dört bir yaninda Türkiye'nin basarisi için ellerini semaya açip dua edenleri de asla ve asla unutmayacagiz. Yani hep birlikte elimizi vicdanimiza koyacak, ölçecek Artacak, dogruya dogru diyerek istikbalimiz için en hayirli karari verecegiz.

Memur-Sen camiasinin bir kez daha yanimizda çok güçlü bir sekilde duracagindan asla süphe duymuyorum. Sizlerden 14 Mayis’ta karsimizdaki koalisyon masasini altindakilerle, üstündekilerle, perde arkasindan bunlara emir verenlerle birlikte sandiga gömmenizi bekliyorum. Biliyorsunuz bunlarin bayrak diye bir derdi yok. Millet diye bir derdi yok. Vatan diye bir derdi yok."

- Törenden notlar

Genel kurulun yapildigi salonda, "Hak, emek, adalet, yasasin 1 Mayis." ile "Dünya besten, emek sermayeden büyüktür." yazili pankartlari yer aldi.

Genel kurula, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, BBP Genel Baskani Mustafa Destici ve Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani Bilal Erdogan katildi.

(Bitti)