"Bir Terennüm" oyununun prömiyeri Kadiköy'de yapildiFatih Türkyilmaz

"Bir Terennüm" oyununun prömiyeri Kadiköy'de yapildiFatih Türkyilmaz

ISTANBUL (AA) - Orchestra Theatre'in ikinci yapimi "Bir Terennüm" oyununun ilk gösterimi, Kadiköy Belediyesi Alan Kadiköy'de gerçeklestirildi.

Firuze Engin'in kaleme aldigi, Gülhan Kadim'in yönettigi yapimin oyuncu kadrosunda Ipek Türktan ve Tolga Iskit yer aliyor.

AA muhabirine konusan yönetmen Kadim, oyunun 1970'teki sikiyönetim yasagi ve salgindaki sokaga çikma yasaklarinda geçtigini aktararak, sunlari kaydetti:

"Iki ayri zamanda ayni evin, ayni salonuna bakiyoruz. Baska sebeplerden sokaga çikma yasaklarinin aile içindeki karsilasilan durumunu ele aliyoruz. Seyirci için çok güzel bir bulusma olacagini düsünüyorum. Bazi oyunlardan çikinca bir sicaklik ve kucaklasma hissi gelir. Su an galiba en çok ihtiyacimiz olan duygular bunlar. O yüzden bu etkiyi yaratabilirsek ne mutlu bize. Seyirciden oyunla ilgili bunu duyarsak çok mutlu oluruz."

- "Oyunculuk yolculugumda bu oyun bir köse tasi oldu"

Oyuncu Tolga Iskit, seyirciyi zaman içinde yolculuga çikaran bir oyunu sahneleyeceklerini ifade ederek, "Yaklasik 50 yillik bir süreci iç içe görecek izleyiciler. Biraz hafiza, biraz bellek, biraz da aile iliskilerinin harmanlandigi güzel bir oyun 'Bir Terennüm'." dedi.

Oyunun mart ve nisan ayinda Kumbaraci50, Baba Sahne ve Oyun Atölyesi gibi sahnelerde tiyatroseverlerle bulusacagini belirten Iskit, söyle devam etti:

"Benim oyunculuk yolculugumda bu oyunun bir köse tasi oldugunu düsünüyorum. Biraz unuttugum biraz da yeni ögrendigim birtakim yerler oldu. Ekibimiz çok degerli. Hepsiyle çalismak ayri bir onurdu benim için. Benim için çok simarik bir prova süreciydi. Bu her zaman bulunmuyor. Hem yönetmenime hem de partnerime çok tesekkür ediyorum."

- "Hiçbir oyuna bu kadar hazir olmamistim"

Oyuncu Ipek Türktan, provalarin eglenceli geçtigini belirterek, "Tatli güzel bir heyecanim var. Hiçbir oyuna bu kadar hazir olmamistim." dedi.

Türktan, Orchestra Theatre'da çok iyi bir ekiple çalistigini aktararak, "Çok sansli oldugumu düsünüyorum. Çünkü çok kiymetli insanlarla çalisiyorum. Üzerilerine titredigim insanlarla birlikte çalismaktan dolayi çok mutlu hissediyorum." ifadelerini kullandi.

Tiyatro ve sinema oyuncusu Sebnem Sönmez süpervizörlügündeki oyunun yapimciligini Mine Sengöz üstlenirken, müziklerine Burçak Çöllü imza atti.

Tek perdelik oyunun konusu ise söyle:

"Çamlica'da yasayan bir ailenin komik, içli, tuhaf, sir dolu insanlari, Istanbul'un farkli zamanlardaki sokaga çikma yasagi günlerinde birbirleriyle bulusur, hafiza zamani parçalar, her bir parçayi tekrar, tekrar çagirir. Ve bir terennüm bu bulusmalara eslik eder."