Basketbol Süper Ligi play-off yari finaline yükselen Pinar Karsiyaka, rakibini bekliyorAli Korkmaz

Basketbol Süper Ligi play-off yari finaline yükselen Pinar Karsiyaka, rakibini bekliyorAli Korkmaz

IZMIR (AA) - Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final serisinde Frutti Extra Bursaspor'u 2-0'la geçerek adini yari finale yazdiran Pinar Karsiyaka'nin basantrenörü Ufuk Sarica, "Önemli bir galibiyet aldik, 2-0 kazanarak yari finale yükseldik. Artik rakibimizi bekleyecegiz." dedi.

Sarica, yaptigi açiklamada, dünkü karsilasmada Frutti Extra Bursaspor'un da iyi mücadele ettigini ancak takim olarak daha iyi olduklarini gösterdiklerini belirtti.

Ilk maçta da oyunun kontrolünün kendilerinde oldugunu ancak üç sayilik atislarda basarili olamadiklarini aktaran Sarica, sunlari kaydetti:

"Maç boyunca özellikle ilk periyot müthis savunma yaptik. Deplasmanda nasil oynamamiz gerekiyorsa o sekilde oynadik, içeri indirdigimiz toplarla buldugumuz sayilar, içeri-disari dengesini saglamamiz kazanmak için önemliydi. Oyun planimiza sahip çikmak bize deplasmanda galibiyeti getiren en büyük etken oldu. 8-9 bin seyirci önünde kazanmak çok kolay degil ama üçüncü periyot hariç kontrolü hiç kaybetmedik. Üçüncü periyotta da skorda degil ama oyunda dengeyi kaybettik. Bu da gayet normal. Bu kadar farki uzun bir süre korumak böyle bir atmosferde kolay degil. Önemli bir galibiyet aldik, 2-0 kazanarak yari finale yükseldik. Artik rakibimizi bekleyecegiz."

Pinar Karsiyaka'nin play-off yari finaldeki rakibi yarin Ankara'da oynanacak Türk Telekom-Galatasaray Nef maçinin galibi olacak.