Baskentte Dondurma ve Tatli Fuari açildiKübra Agaçyetistiren- Aralarinda deprem bölgesindeki illerden katilanlarin da oldugu esnafin ürünlerini satisa sundugu fuarda, aci dondurma ve aci baklava yeme yarismasi düzenlendi

Baskentte Dondurma ve Tatli Fuari açildiKübra Agaçyetistiren- Aralarinda deprem bölgesindeki illerden katilanlarin da oldugu esnafin ürünlerini satisa sundugu fuarda, aci dondurma ve aci baklava yeme yarismasi düzenlendi

ANKARA (AA) - Türkiye Asçilar ve Pastacilar Birligince baskentte düzenlenen Dondurma ve Tatli Fuari açildi.

Altinpark Fuar Merkezi'nde açilan fuarda, 6 Subat'taki depremin yasandigi Kahramanmaras, Gaziantep, Adana ve Hatay'dan gelen esnaf da stant açti.

Maras dondurmasi, sarma kadayif, baklava, künefe gibi tatlilarin satisa sunuldugu stantlarda, yöresel ürünlerden fuari ziyarete gelen vatandaslara da ikram edildi.

- "Yogun ilgiyle karsilandik"

Etkinlige iliskin AA muhabirine bilgi veren Organizasyon Sorumlusu Teyfik Çayir, fuarin ilk günü olmasina ragmen vatandasin yogun ilgisiyle karsilandiklarini söyledi.

Çayir, bu yil 4'üncü kez düzenledikleri fuarla esnafa tanitim yapabilmesi için alan açmayi hedeflediklerini belirtti.

Dondurma sektöründe agirlikli olarak Kahramanmaras ve Nigde'den, tatli sektöründe ise Gaziantep ve Hatay'dan katilim oldugunu aktaran Çayir, deprem bölgelerinden gelen esnafa ticari anlamda katkida bulunmak için fuarda çesitli destekler sagladiklarini kaydetti.

Çayir, "4 gün devam edecek ücretsiz fuarimizi vatandaslarimizin gezmelerini isteriz. Markalari yerinde taniyabilirler, yeni ürünleri tadabilirler, almak istedikleri ürünleri alabilirler." dedi.

- "Yaralarimizi atlatmak için çabaliyoruz"

Fuara Gaziantep'ten katilan depremzede esnaf Basri Altin, deprem yasanmamasi için tüm ülkeye dua ettigini belirterek, "Maddi anlamda çok zarar gördük. Üretim yapamadik, dükkanlarimizi açamadik. Su an durum rutin oldu, herkes evine isine döndü. Fuari düzenleyen arkadaslar bize katkida bulundular." diye konustu.

Kahramanmaras'tan gelen ve dondurmacilik yapan depremzede esnaf Mustafa Arslan, fabrikalarinin depremde yikilmasi nedeniyle üretimlerini farkli bir fabrikada yaptiklarini söyledi. Arslan, yaralarini atlatmak için çabaladiklarini ifade etti.

- "Aciyi severim ama efsane aciydi"

Fuarda, aci dondurma ve aci baklava yeme yarismalari da düzenlendi.

Aci baklava yeme yarismasinda birinci olan ve 2 kilogram Maras dondurmasi kazanan Semih Yalçinkaya, yarisma sayesinde ilk kez acili baklava yedigini söyledi.

Yalçinkaya, "Aciyi severim ama efsane aciydi, gözlerimden yaslar geldi. Bu aci çok degisik bir aciydi." ifadelerini kullandi.

Fuar, 24 Eylül'e kadar açik olacak.