Basaksehir, Avrupa kupalarinda 50. maçina çikacakHilmi Sever- UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yarin Belçika'nin Gent ekibini konuk edecek turuncu-lacivertli takim, Avrupa kupalarinda oynadigi 49 karsilasmada 17 galibiyet, 12 beraberlik ve 20 maglubiyet yasadi

Basaksehir, Avrupa kupalarinda 50. maçina çikacakHilmi Sever- UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yarin Belçika'nin Gent ekibini konuk edecek turuncu-lacivertli takim, Avrupa kupalarinda oynadigi 49 karsilasmada 17 galibiyet, 12 beraberlik ve 20 maglubiyet yasadi

ISTANBUL (AA) - UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövans maçinda yarin Belçika'nin Gent ekibini konuk edecek Medipol Basaksehir, Avrupa kupalarinda 50. karsilasmasina çikacak.

Turuncu-lacivertli ekip, Avrupa'da daha önce oynadigi 49 maçta 17 galibiyet, 12 beraberlik ve 20 maglubiyet yasadi.

Söz konusu müsabakalarda 66 gol atan Medipol Basaksehir, kalesinde 71 gole engel olamadi.


- Emre Belözoglu ile Avrupa'daki 14. maç


Medipol Basaksehir, teknik direktör Emre Belözoglu yönetiminde Avrupa kupalarinda 14. sinavini verecek.

Turuncu-lacivertliler, Belözoglu yönetiminde geride kalan 13 karsilasmada 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgiyle sahadan ayrildi.

Medipol Basaksehir, bu maçlarda 27 gol atip, kalesinde 8 gol gördü.


- Sahasinda 25. maç


Medipol Basaksehir, Gent mücadelesi ile Avrupa kupalarinda 25. iç saha maçini oynayacak.

Istanbul ekibi, bugüne kadar evinde yaptigi 24 maçta 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 7 maglubiyet yasadi.

Bu maçlarda rakip fileleri 34 kez havalandiran turuncu-lacivertliler, kalesinde ise 24 golü engelleyemedi.


- En golcü isim Visca???????


Medipol Basaksehir adina Avrupa kupalarinda en çok fileleri havalandiran isim, kariyerini Trabzonspor'da sürdüren Edin Visca oldu.

Visca, turuncu-lacivertli formayla Avrupa kupalarinda 14 kez gol sevinci yasadi.

Stefano Okaka ve Danijel Aleksic 6 golle Medipol Basaksehir'in Avrupa kupalarindaki en golcü ikinci oyunculari konumunda bulunuyor. Irfan Can Kahveci, Medipol Basaksehir formasiyla Avrupa'da bes gol atarken, Deniz Türüç, Enzo Crivelli, Eljero Elia, Emre Belözoglu, Serdar Gürler, Berkay Özcan ve Youssouf Ndayishimiye üçer, Marcio Mossoro da iki kez fileleri havalandirdi.

Medipol Basaksehir'in Avrupa kupalarindaki diger 12 golüne ise Bertrand Traore, Hasan Ali Kaldirim, Münir Chouiar, Ahmed Touba, Patryk Szysz, Demba Ba, Martin Skrtel, Emmanuel Adebayor, Stefano Napoleoni, Kerim Frei, Mehmet Topal ve Doka Madureira imza atti.


- Avrupa kupalarindaki ilkleri


Avrupa'da ilk kez 2015-2016 sezonunda mücadele eden Medipol Basaksehir, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Hollanda'nin AZ Alkmaar takimina deplasmanda 2-0, evinde de 2-1 maglup olarak elendi.

UEFA Avrupa Ligi 2016-2017 sezonu 3. eleme turunda Hirvatistan ekibi Rijeka ile eslesen turuncu-lacivertliler, rakibiyle Istanbul'da 0-0, deplasmanda da 2-2 berabere kalarak tarihinde ilk kez tur atladi.

Medipol Basaksehir, 2017-2018 sezonu UEFA Sampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Belçika temsilcisi Club Brugge karsisinda deplasmandaki ilk maçta 3-3 berabere kalirken, sahasinda ise 2-0 kazandi. Turuncu-lacivertli ekibe turu getiren bu sonuç, Avrupa kupalarindaki ilk galibiyet olarak kayitlara geçti.

Turuncu-lacivertliler, 2019-2020 sezonu UEFA Avrupa Ligi'ndeki son grup mücadelesinde Borussia Mönchengladbach'i deplasmanda yenerek, tarihinde ilk kez son 32 turuna, Portekiz ekibi Sporting Lizbon'u saf disi birakarak da ilk kez son 16 turuna kaldi.

Istanbul ekibi, 2020-2021 sezonunda ilk kez Sampiyonlar Ligi gruplarinda mücadele etme hakki kazandi. Sampiyonlar Ligi gruplarindaki ilk golüne ve galibiyetine üçüncü maçinda Manchester United'i 2-1 yenerek ulasan Medipol Basaksehir, ilk puanlarini da kazanmis oldu.

Irfan Can Kahveci, söz konusu organizasyonun besinci maçinda Leipzig'e attigi 3 golle takimi adina Sampiyonlar Ligi'nde "hat-trick" yapan ilk oyuncu olarak kayitlara geçti.

Medipol Basaksehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ilk maçini, Maccabi Netanya ile Istanbul'da oynadi ve mücadeleden 1-1 beraberlikle ayrildi.

Turuncu-lacivertli ekip, UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu ilk maçinda Iskoçya temsilcisi Hearts'i deplasmanda 4-0 yenerek, Avrupa kupalarindaki en farkli galibiyetini elde etti.