Bakan Yanik, "100. Yilda Türk Kadini Fotograf Sergisi"nin açilisina katildi:Ayse Sensoy Boztepe- "Türkiye Yüzyili, kadin-erkek dayanismasinin, sevgi ve merhametin, toplumsal adaletin güçlendigi, farkindaligin arttigi bir yüzyil olacak"

Bakan Yanik, "100. Yilda Türk Kadini Fotograf Sergisi"nin açilisina katildi:Ayse Sensoy Boztepe- "Türkiye Yüzyili, kadin-erkek dayanismasinin, sevgi ve merhametin, toplumsal adaletin güçlendigi, farkindaligin arttigi bir yüzyil olacak"

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Türkiye Yüzyili'nin, kadin-erkek dayanismasinin, sevgi ve merhametin, toplumsal adaletin güçlendigi, farkindaligin arttigi bir yüzyil olacagini söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ile Türkiye Foto Muhabirleri Dernegi isbirliginde düzenlenen yarismada dereceye giren fotograflarin yer aldigi "100. Yilda Türk Kadini Fotograf Sergisi", Esenboga Havalimani TAV Galeri Sergi Alani'nda açildi.

Açilista konusan Bakan Derya Yanik, Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan yaptiklari çalismalara deginerek, depremin ilk anindan itibaren afetzedelerin yanlarinda olduklarini, çalismalarin devamliligini saglayacak planlamalari da yaptiklarini belirtti.

Aile ve toplumun temeli olarak gördükleri kadina yönelik her türlü ayrimcilikla mücadeleyi kararlilikla sürdürdüklerini ifade eden Yanik, toplumun da kadina verilen degerle yükselecegine inandiklarini dile getirdi. Derya Yanik, kadina verilen degeri, aileye ve insanliga verilmis bir deger olarak kabul ettiklerini kaydetti.

Kadinlarin kamu, özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum kuruluslarinda üstlendigi sorumluluk duygusuyla, milleti Türkiye Yüzyili'na hazirlamaya devam edecegine inandigini söyleyen Yanik, "Türkiye Yüzyili, kadin-erkek dayanismasinin, sevgi ve merhametin, toplumsal adaletin güçlendigi, farkindaligin arttigi bir yüzyil olacak. Türkiye Yüzyili, aile ve toplumun temeli, ekonomik ve sosyal kalkinmanin öznesi, özgüveni yüksek kadinlarin yüzyili olacak." diye konustu.

Bakan Yanik, fotografin, geçen 100 yilda olusan görsel hafizada çok önemli bir yer tuttugunu, Türkiye Foto Muhabirleri Derneginin de 1985'ten bu yana çok önemli bir bellek insa ettigini vurguladi.

Bu kapsamda, Cumhuriyetin 100'üncü yilinda, Türkiye Foto Muhabirleri Dernegi ile millete yeni bir hafiza hediye etmeyi hedeflediklerini anlatan Yanik, söyle devam etti:

"100. Yilda Türk Kadini Fotograf Yarismasi'nda, sosyal, kültürel, bilimsel, sportif ve benzeri alanlarda kadinlarin yaptigi faaliyet ve çalismalardan çekilmis fotograflar ile Bakanligimizin çalisma alaninda ve faaliyetlerinde yer alan kadinlari yansitan fotograflar degerlendirmeye alindi. Yarismaya, 420 fotografçinin, 3 bin 59 kare fotografla katilmasi jürinin isini zorlastirsa da bizi ayrica mutlu etti. Yapilan uzun degerlendirmeler, harcanan yogun mesai, bazi fotograflarin defalarca degerlendirilmesi sonrasinda 100. Yilda Türk Kadini Fotograf Yarismasi birinciligini, Kovid-19 salgini sirasinda Kovid-19'a yakalanan annelerin bebekleriyle ilgilenen hemsire Ece Özcan'in oldugu kareyle Ugur Yildirim aldi."

Yanik, Genç Kadinlar Eskrim Kiliç Milli Takim Kaptani Nisanur Erbil'in portresiyle Selahattin Sönmez'in ikinci oldugu yarismada, Mehmet Yilmaz'in, Izmir Güzelyali Köprüsü'nde spor yapan kadin fotografiyla üçüncülügü kazandigini bildirdi.

Bakan Yanik, jüri tarafindan degerlendirilen 35 fotografin da mansiyon, etkilesim ve sergileme kategorilerinde öne çiktigini belirterek, serginin 23 Nisan aksamina kadar ziyaret edilebilecegini söyledi.

Konusmalarin ardindan serginin açilisi yapildi. Sergiyi gezen Yanik, Türkiye Foto Muhabirleri Dernegi Baskani Riza Özel'den fotograflar hakkinda bilgi aldi.