Bakan Tunç ve Selçuk Bayraktar AA'nin TEKNOFEST'teki haber merkezini ziyaret etti:Hülya Ömür Uylas- Adalet Bakani Yilmaz Tunç: - "TEKNOFEST gençligi bizim gururumuz, gelecegimiz. Insallah, onlar, Türkiye Yüzyili'na damgalarini vuracaklar. Cumhuriyetimizin 100 yilini geride biraktik. Simdi 2'nci 100 yila basladik" - TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Selçuk Bayraktar: - "Bu ülkenin bir evladi olarak, Türkiye'nin geleceginin insa edildigi, yüksek teknolojide dünyaya damg

Bakan Tunç ve Selçuk Bayraktar AA'nin TEKNOFEST'teki haber merkezini ziyaret etti:Hülya Ömür Uylas- Adalet Bakani Yilmaz Tunç:
- "TEKNOFEST gençligi bizim gururumuz, gelecegimiz. Insallah, onlar, Türkiye Yüzyili'na damgalarini vuracaklar. Cumhuriyetimizin 100 yilini geride biraktik. Simdi 2'nci 100 yila basladik"
- TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Selçuk Bayraktar:
- "Bu ülkenin bir evladi olarak, Türkiye'nin geleceginin insa edildigi, yüksek teknolojide dünyaya damg

ANKARA (AA) - Adalet Bakani Yilmaz Tunç, TEKNOFEST gençliginin Türkiye'nin gururu ve gelecegi oldugunu belirterek, "Insallah, onlar, Türkiye Yüzyili'na damgalarini vuracaklar. Cumhuriyetimizin 100 yilini geride biraktik. Simdi 2'nci 100 yila basladik." dedi.

Bakan Tunç ile TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Selçuk Bayraktar, Anadolu Ajansinin (AA) 8. kez global iletisim ortagi oldugu Türkiye'nin en büyük Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'teki haber merkezini ziyaret etti.

Burada AA muhabirlerinin sorularini yanitlayan Bakan Tunç, Ankaralilarin açilistan bu yana TEKNOFEST'e yogun ilgi gösterdiklerini söyledi.

Tunç, "TEKNOFEST gençligi bizim gururumuz, gelecegimiz. Insallah onlar Türkiye Yüzyili'na damgalarini vuracaklar. Cumhuriyetimizin 100 yilini geride biraktik. Simdi 2'nci 100 yila basladik. Savunma sanayisinde Türkiye'miz, Cumhurbaskanimizin liderliginde, yüzde 80 yerlilik oranini yakaladi." diye konustu.

Stantlarda sergilenen savunma sanayisi ve yazilim firmalarinin ürünlerinin Türkiye'nin bu alandaki geleceginin ne kadar güçlü ve parlak oldugunu gösterdigini dile getiren Tunç, sunlari kaydetti:

"TEKNOFEST'e öncülük yapan T3 Vakfi'miz, Bayraktar ailesi, Selçuk kardesimiz gerçekten Türkiye'nin gururu. Burada sergilenen bütün stantlarda sunu görüyoruz: Türkiye'nin, özellikle savunma sanayisi teknolojisinde, gençleriyle beraber çok büyük hamlelerini ileride görecegiz. Türk gençligiyle hep birlikte gurur duyacagiz. Dünyaya Türkiye'nin damgasini vuracagiz yeni yüzyilda."

- "Sayilardan ziyade bizim için nitelikli deneyim önemli"

Selçuk Bayraktar da AA'nin ilk yildan itibaren festivalin paydasi oldugunu vurgulayarak, bu etkinligi hep birlikte yaptiklarini ifade etti.

Etkinligin büyük bir emek ve özveriyle gerçeklestirildigini dile getiren Bayraktar, su degerlendirmelerde bulundu:

"Herkesin kendinden bir seyler koymasiyla biz de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalisiyoruz. Sizler (AA) de en iyisini yapiyorsunuz. Bu ülkenin bir evladi olarak, Türkiye'nin geleceginin insa edildigi, yüksek teknolojide dünyaya damgamizi vuracak eserlerin çikacagi, onlarca yarismaya ev sahipligi yapan TEKNOFEST'in sahibi oldugunuz için, ortagi oldugunuz için sizlere yürekten sükranlarimi iletiyorum."

TEKNOFEST'in "yüksek hizli sarj istasyonu" gibi farkli bir ikliminin oldugunun altini çizen Bayraktar, festivale olan yogun ilgiye dikkati çekti.

Bayraktar, "Duygusal tarafi daha derin. Ankara büyük bir hasretle beklemis. Daha ilgili. Bunu görüyoruz. Sayilardan ziyade bizim için nitelikli deneyim önemli. TEKNOFEST, bir çocuk gelsin, bir uçaga dokunsun, belki ileride ülkemizin uzay programinda çalisacak mottosuyla düzenleniyor. Bunun gerçeklestigini görüyoruz. Hem sizlere hem de burada TEKNOFEST'e ev sahipligi yapan Ankara'ya, tüm çevre illere sükranlari iletiyorum." dedi.