Bakan Dönmez, Eskisehir'in Han ilçesinde evi dogal gaza kavusan aileyi ziyaret etti:Yavuz Emrah Sever- "Artik kendi dogal gazimiz da çikti. Daha rahatiz insallah. Bundan sonra hizlanarak kalan ilçeleri de önümüzdeki dönem birer birer tamamlayacagiz"

Bakan Dönmez, Eskisehir'in Han ilçesinde evi dogal gaza kavusan aileyi ziyaret etti:Yavuz Emrah Sever- "Artik kendi dogal gazimiz da çikti. Daha rahatiz insallah. Bundan sonra hizlanarak kalan ilçeleri de önümüzdeki dönem birer birer tamamlayacagiz"

ESKISEHIR (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Eskisehir'in Han ilçesinde evine dogal gaz verilen aileye ziyarette bulundu.

AK Parti Eskisehir milletvekili adayi olan Dönmez, Han ilçesinde düzenlenen dogal gaz verme töreninin ardindan ilçede dogal gazin ulastigi Döndü Basaran'a ait evi ziyaret etti.

Aile fertleri tarafindan karsilanan Dönmez, dogal gazin hayirli olmasi temennisinde bulundu. Ev sahibi Basaran ve yakinlari ile sohbet eden Dönmez, dogal gazli ocakta demlenen çay esliginde bakanligin Türkiye'deki dogal gaz çalismalariyla ilgili bilgi verdi.

81 il ile 750'yi askin ilçenin tamaminda dogal gazin bulundugunu kaydeden Dönmez, "Artik kendi dogal gazimiz da çikti. Daha rahatiz insallah. Bundan sonra hizlanarak kalan ilçeleri de önümüzdeki dönem birer birer tamamlayacagiz." diye konustu.

Eskisehir'de dogal gazin ulasmasi gereken bir ilçenin kaldigini ve yil sonuna kadar o ilçeyi de dogal gazla bulusturacaklarini ifade eden Dönmez, "Sira artik eski beldelerimizde. Simdi yeni mahalle oldular. Oralarda da yayginlastiracagiz, insallah. Bu yil içinde bütün Eskisehir ilçeleriyle birlikte insallah dogal gaz kullanmaya baslayacak." dedi.

- "Çocuklarimiza iyi bir altyapi birakacagiz"

Bakan Dönmez, "Basaran'in ikram ettigi çayin konutlardaki tüm dogal gaz faturalarinin ilk ay isinma dahil ücretsiz olma müjdesinin ardindan demlendiginin" hatirlatilmasi üzerine, "Aslinda nasipli bir ailemiz. Biz ilk dogal gaz kullanmaya basladigimizda fatura ödedik. Kimse bize böyle bir hediye vermedi. Sizin nasibiniz varmis, öyle diyelim. Ilk ay bizden, bundan sonra da mutfak ve sicak su kullanimlarinizi bir yil süreyle insallah biz karsilayacagiz. Sayin Cumhurbaskanimizin öyle bir müjdesi oldu. Çocuklarimiza iyi bir altyapi birakacagiz. Gazimiz olacak, petrolümüz olacak. Biz çektik, onlar çekmesin." ifadesini kullandi.

Ev sahibi 72 yasindaki Döndü Basaran ise gazetecilere, dogal gazi bundan sonra evinde kullanabilecegi için çok mutlu ve gururlu oldugunu ifade etti.

Daha önceden sobayla isinma ihtiyacini karsiladiklarini, bu durumun birtakim zorluklari beraberinde getirdigini anlatan Basaran, evlerine ulastirilan dogal gaz sayesinde daha konforlu bir yasama kavusacaklarini belirterek, hizmetlerinden dolayi Dönmez'e ve emegi geçenlere tesekkür etti.

Bakan Dönmez'e ziyarette, Eskisehir Valisi Erol Ayyildiz, AK Parti MKYK Üyesi Burhan Sakalli, AK Parti Il Baskani Süleyman Reyhan, AK Parti Eskisehir milletvekili adaylari Hakan Çizmelioglu ve Derya Çirakli da eslik etti.