BBP Genel Baskani Destici'den Aksener'e "mermi" tepkisi:Duygu Yener- "TBMM çatisi altinda, grup kürsülerinde, mermi kovanlariyla, mafya üslubuyla racon kesmeye çalismak Gazi Meclis'imize ve Meclis'imizin sorumlu oldugu tek merci olan aziz milletimize hakarettir"- "BBP olarak biz de listelerimizi hazirliyoruz. Pazar günü de YSK'ye teslim edecegiz"

BBP Genel Baskani Destici'den Aksener'e "mermi" tepkisi:Duygu Yener- "TBMM çatisi altinda, grup kürsülerinde, mermi kovanlariyla, mafya üslubuyla racon kesmeye çalismak Gazi Meclis'imize ve Meclis'imizin sorumlu oldugu tek merci olan aziz milletimize hakarettir"-  "BBP olarak biz de listelerimizi hazirliyoruz. Pazar günü de YSK'ye teslim edecegiz"

TBMM (AA) - BBP Genel Baskani Mustafa Destici, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener'in grup toplantisinda mermi kovani firlatmasina tepki göstererek, "TBMM çatisi altinda, grup kürsülerinde, mermi kovanlariyla, mafya üslubuyla racon kesmeye çalismak Gazi Meclis'imize ve Meclis'imizin sorumlu oldugu tek merci olan aziz milletimize hakarettir." dedi.

Destici, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, 14 Mayis'ta yapilacak seçim nedeniyle meclis çalismalarinin bugün tamamlanacagini ve 27. yasama döneminin sona erecegini söyledi. Destici, partisinin bu dönemde temsil imkani buldugunu ve meclis çalismalarina önemli katkilar sagladigini anlatti.

Kilis'te kaybolan kiz çocugunun su kuyusunda ölü bulunmasi olayina tepki gösteren Destici, pedofili ve çocuk cinayetlerinin cezasinin idam disinda bir karsiliginin olmadigini belirterek, idam cezasinin getirilmesini istedi.

Destici, eski HDP milletvekili Sirri Sakik'in, 14 Mayis seçimlerine iliskin, "6'li masanin HDP destegi sayesinde iktidara gelecegi" yönündeki açiklamalarini hatirlatarak, su degerlendirmeyi yapti:

"HDP'li Sakik, Kiliçdaroglu, kapali kapilar ardinda verdigi sözleri kamuoyu ile paylasmalidir. Önümüzdeki seçimleri, sadece Türkiye'deki siyasi partiler ve sivil toplum kuruluslari üzerinden degil; PKK, FETÖ, DEAS, DHKP-C gibi, Türkiye'ye savas açmis terör örgütleri; Yunanistan, Ermenistan gibi, Türkiye'yi uluslararasi alanda savas tehdidi olarak göstermeyi aliskanlik haline getirmis ülkeler; ABD gibi, Türkiye'yi ve bölgeyi kontrol etmek için her türlü hukuksuzlugu kendilerine hak gören emperyalist ülkeler ve bölgemizde terör örgütlerine destek olmayi politika haline getirmis birtakim dünya ülkelerinin üzerinden de takip ediyoruz."

- "Sehit istismari yapiyorsun"

BBP Genel Baskani Destici, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener'in grup toplantisinda mermi kovani firlatmasina da deginerek, sözlerini söyle sürdürdü:

"TBMM'de çok çirkin bir hadiseye sahit olduk. Istanbul'da bir adli vakanin bütün detaylari ayrintilari ile ortaya çikmasina ragmen olabilecek en hukuksuz, en çirkin ve en ucuz sekilde sözde devletin, partilerine komplo kurdugu iftirasiyla milletin kürsüsünden istismar edilmesini siddetle kiniyorum.

Sayin Aksener'e seslenmek istiyorum; Hanimefendi senin partinin caminin kirilmasiyla, milletimizin ve tüm Türk milliyetçilerinin, ülkücülerin kalbinde yasattigi Ömer Halisdemir'in, Recep Hasatli'nin ne alakasi var? Sen kimsin, Recep Hasatli kim, Ömer Halisdemir kim? Sehitlerimizle senin müflis siyasi manevralarinin ne alakasi var? Bu isimleri istismar etmeye utanmiyor musun? Yüzün kizarmiyor mu? PKK ile anlasma yapmis bir siyasi organizasyonun içinde seçime giriyorsun, bir de utanmadan sehit istismari yapiyorsun. Senin ortaginin elinde 40 bin cinayetin ve binlerce sehidin kani var. Hangi biri için mermi edebiyati yaptin? Resmi olmasa da fiili olarak ortaklik yaptigin HDP'nin ya da Yesil Sol ittifakin, sadece PKK da yok orda. 12 Eylül öncesi sehit edilen binlerce ülkücünün katili, senin su anda ayni cumhurbaskani adayini destekledigin Yesil Sol ittifakin içinde.

Meclis gruplari, sadece siyasi partilerin degil, ayni zamanda devletin organlaridir. TBMM çatisi altinda, grup kürsülerinde, mermi kovanlariyla, mafya üslubuyla racon kesmeye çalismak Gazi Meclis'imize ve Meclis'imizin sorumlu oldugu tek merci olan aziz milletimize hakarettir. Her kelimesi, her mimigi, kötü birer karikatüre benzeyen üslup Türk milliyetçiligine de Türk milliyetçilerine de ait degildir. Söz konusu ifadeleri, üslubu, ifadelerin ve üslubun sahiplerini kiniyor, hepsini sehitlerimize saygili olmalari konusunda uyariyorum."

- "BBP olarak kendi listelerimizi hazirliyoruz"

Destici, bir gazetecinin "Seçimlere kendi logonuz ve listeniz ile mi katilmayi planliyorsunuz?" sorusuna, "Biz yine ayni sekilde yolumuza devam ediyoruz. Ben daha öncede de ifade ettim. Bu sistemde milletvekilligi çikarma noktasinda faydali olacak, kazançli olacak yolun ortak liste oldugunu ifade ettim. Bu sadece benim söylememle olacak bir sey degil. Cumhur Ittifaki içerisinde üç parti daha var. Onlarin da ayni iradeyi ortaya koymalari gerekiyordu. Su ana kadar bir mutabakat yok. Su anda Cumhur Ittifakimizdaki dört siyasi parti kendi milletvekili aday listeleri ile seçime girecek. Bugün bizde mülakatlar sona eriyor. Biz de BBP olarak listelerimizi hazirliyoruz. Pazar günü de Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) teslim edecegiz." yanitini verdi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile bir görüsme yapip yapmayacaklarina iliskin soru üzerine de Destici, "Su anda öyle belirlenmis bir görüsme saatimiz ya da trafigimiz yok. Bugün ya da yarin görüsecegiz diye bir takvimimiz yok." diye konustu.