Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev, Arap Parlamentosu Baskani Usumi'yi kabul ettiRuslan Rehimov

Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev, Arap Parlamentosu Baskani Usumi'yi kabul ettiRuslan Rehimov

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, Arap Parlamentosu Baskani Adil bin Abdurrahman el-Usumi??????? ile bir araya geldi.

Cumhurbaskanligindan yapilan açiklamaya göre, Usumi, ülkenin ulusal lideri Haydar Aliyev'in dogumunun 100. yili dolayisiyla Azerbaycan Milli Meclisinin özel oturumuna katilmak için geldigi Bakü'de Cumhurbaskani Aliyev tarafindan kabul edildi.

Aliyev, Azerbaycan'in Arap ülkeleriyle çok iyi iliskilere sahip oldugunu belirterek, hem 2. Karabag Savasi'nda hem de savastan sonra Arap ülkelerinin Azerbaycan'la dayanisma içerisinde olmasini takdirle karsiladiklarini söyledi.

Ermenilerin isgal döneminde Azerbaycan topraklarinda kültürel ve dini anitlara karsi yaptigi yikimlari anlatan Aliyev, Azerbaycan'in bölgede gerçeklestirdigi imar ve ihya çalismalari hakkinda bilgi verdi.

Aliyev, Azerbaycan'in Islami dayanismayi her zaman destekledigini ifade ederek, Filistin'de diplomatik temsilcilik açtiklarini, Disisleri Bakani'nin Filistin'i ziyaret ettigini ve orada okul insa ettiklerini anlatti.

Avrupa'da Islam karsitliginin artmasindan rahatsiz olduklarina isaret eden Aliyev, bu gibi egilimleri kinadiklarini vurguladi.

Usumi de Aliyev'e, Bahreyn Krali Hamed bin Isa Al Halife ile Veliaht Prens ve Basbakan Seyh Selman bin Hamad Al Halife'nin selamlarini iletti.

Arap Parlamentosunun Azerbaycan'i kardes ülke olarak gördügünü belirten Usumi, Filistin'e desteginden dolayi Aliyev'e tesekkür etti.