Antalya'da trigeminal nevralji hastasi, agrilarindan ameliyatla kurtulduMustafa Kurt

Antalya'da trigeminal nevralji hastasi, agrilarindan ameliyatla kurtulduMustafa Kurt

ANTALYA (AA) - Antalya'nin Alanya ilçesinde, üç yil önce halk arasinda "delirten hastalik" olarak bilinen ve geçmeyen agrilara yol açan trigeminal nevralji teshisi konulan hasta, ameliyatla sagligina kavustu.

Izmir'de yasayan Mustafa Kürklü (56), geçmeyen bas agrisi üzerine hastaneye basvurdu. Agrilari artan Kürklü'ye, üç yil önce trigeminal nevralji teshisi konuldu.

Bir süre ilaç tedavisi uygulanan Kürklü, sag tarafinda dinmeyen agrilarinin artmasi üzerine Alanya Egitim ve Arastirma Hastanesi'ne basvurdu.

Tetkikleri yapilan Kürklü, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tip Fakültesi Ögretim Üyesi Beyin ve Sinir Hastaliklari Uzmani Prof. Dr. Mehmet Seçer tarafindan ameliyat edilerek, agrilarindan kurtuldu.

Operasyonu gerçeklestiren Seçer, gazetecilere yaptigi açiklamada, trigeminal nevraljide ilaç tedavisinin etkili olmadigi durumlarda cerrahi tedaviye basvuruldugunu kaydetti.

Kürklü'nün, atardamarin yüz duyu sinirine olan baskisini ortadan kaldirmak için kulaginin arkasindan 4-5 santimlik kesi açtiklarini aktaran Seçer, "Mikrovasküler dekompresyon' dedigimiz cerrahi yöntemi hastaya basarili bir sekilde uyguladik. Ameliyattan bir gün sonra hastamizin yüzündeki agrilar tamamen geçti." dedi.