Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Yanik, canli yayinda sorulari yanitladi:Sezgin Pancar- "(Seçim aracindaki AFAD yardim kolileri) Bu kadar agir bir yikimin içerisinde insanlarin halen deprem, depremzede refleksiyle hareket etmeleri çok normal. Nitekim depremzede vatandaslarimiz da ilk ve en kolay ulasabilecekleri yerleri arayip ihtiyaçlarini dile getiriyorlar. O gün de bir kisim vatandasimiz arkadaslari ariyorlar, 'Gida kolisine ihtiyacimiz var, nereden, nasil alabiliriz?' diyorlar. Onlar da 'Biz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Yanik, canli yayinda sorulari yanitladi:Sezgin Pancar- "(Seçim aracindaki AFAD yardim kolileri) Bu kadar agir bir yikimin içerisinde insanlarin halen deprem, depremzede refleksiyle hareket etmeleri çok normal. Nitekim depremzede vatandaslarimiz da ilk ve en kolay ulasabilecekleri yerleri arayip ihtiyaçlarini dile getiriyorlar. O gün de bir kisim vatandasimiz arkadaslari ariyorlar, 'Gida kolisine ihtiyacimiz var, nereden, nasil alabiliriz?' diyorlar. Onlar da 'Biz

OSMANIYE (AA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, seçim aracindaki AFAD yardim kolileri görüntülerine iliskin, "Görüntülerden ben de çok rahatsiz oldum, çok üzüldüm ama bir art niyet, kasit yok. Bu anlamda da hakikaten kamuoyundan arkadaslarimiz adina özür dilerim. Bunun olmamasi gerekir." dedi.

AK Parti'nin Osmaniye milletvekili adayi Yanik, kentte NTV'de katildigi canli yayinda, gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu, sorulari yanitladi.

Yogun programlari nedeniyle küçük bir rahatsizlik geçiren Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a geçmis olsun dileginde bulunan Yanik, Erdogan'in durumunun gayet iyi oldugunu söyledi.

Yanik, AFAD'in yardim kolilerinin seçim aracinda tasindigi iddiasinin sorulmasi üzerine, "Muhalefetin elestirmesi, yorumlari dogrusu bizim için çok bir anlam ifade etmiyor. Bir açiklama yaptik, simdi de bir açiklama yapacagim, milletimize borcumuz var, milletimize bir açiklama yapmamiz gerekiyor. Muhalefet, bu anlamda bize kamu kaynaklarini kullanma ya da yandaslara menfaat temin etme noktasinda ders verecek siralamaya bile girebilecek durumda degil." dedi.

Konunun bilgisi disinda gelistigini belirten Yanik, "Konudan benim hiç haberim bile yok. Seçim kampanyasi yürüten herkes bilir, il baskanliklari, seçim koordinasyon merkezleri adaylar adina araçlar giydirir, propaganda çalismalari yaparlar. O araçlar sokaklarda seçim çalismalarinda kullanilirken seçmene adaylarin tanitimi yapilir. Dolayisiyla bahsi geçen araç da bunlardan bir tanesi. Ben ne gördüm ne de herhangi bir sekilde o araci henüz daha kullanmadik. Önümüzdeki süreçte gayet tabii kullanacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Yanik, Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerin Osmaniye'yi de etkiledigini animsatarak, söyle konustu:

"Sanki ben bizatihi talimatlandirmisim ve böyle bir kampanya yürütüyormusum gibi bir algi olusturmaya çalisiyorlar. Bu kesinlikle dogru degil. Burasi bir deprem bölgesi, daha üzerinden 3 ay geçmedi, çok agir bir yikim yasadik. Osmaniye, tablo çok agir oldugu için hafif geçiren illerden biri sayiliyor ama kentte 1010 can kaybimiz var. Rahime Hatun, Istasyon Caddesi'ne dogru gittiginizde sehrin merkezi bombos su an, tarlaya döndü. Dolayisiyla bu kadar agir bir yikimin içerisinde insanlarin halen deprem, depremzede refleksiyle hareket etmeleri çok normal. Nitekim depremzede vatandaslarimiz da ilk ve en kolay ulasabilecekleri yerleri arayip ihtiyaçlarini dile getiriyorlar. O gün de bir kisim vatandasimiz arkadaslari ariyorlar, 'Gida kolisine ihtiyacimiz var, nereden, nasil alabiliriz?' diyorlar. Onlar da 'Biz getirelim.' diyor. Mevzu bundan ibaret. Çok açik, dürüstçe söylüyorum; seçim çalismalarinda kamu kaynaklarini kullanacak olsam 5 tane AFAD kolisiyle yapmam bunu. Ben kendi makam araçlarimi biraktim. Seçim bölgemde sivil araçla geziyorum, Togg'u getirmedim. Daha dogrusu ayin 13'ünde geldik, sadece vatandaslarimiz bir görsünler diye getirdik, makam araci oldugu için geri göndermistim. O kadar israr geldi ki dün itibariyla tekrar getirdik. Onu bile kullanmadim ben arazide. Dolayisiyla 5 tane AFAD kolisiyle bunu yapmaya hakikaten ihtiyacimiz yok. Arkadaslarimiz tamamen yardim refleksiyle; çünkü deprem bölgesi, herkes o travmayi yasadi. Hiç onu düsünmüyor tamamen düsüncesizlik onu söyleyeyim."

- "Art niyet yok"

Olayda kasit olmadigini vurgulayan Yanik, "Görüntülerden ben de çok rahatsiz oldum, çok üzüldüm. Ama bir art niyet, kasit yok. Bu anlamda da hakikaten kamuoyundan arkadaslarimiz adina özür dilerim. Bunun olmamasi gerekir." dedi.

Yanik, olaydan rahatsizligini yineleyerek, sunlari kaydetti:

"Vatandaslara ayni yardimlari benim bakanligim yapiyor, ben yapiyorum. Bütün deprem bölgesine ve 85 milyona benim bakanligim vakiflar üzerinden ayni ve sosyal yardimlari yapiyor. Seçim otobüsüne 5 tane koliyi yigmaya hiç ihtiyacim yok. Çok açik, net söylüyorum. Bu kadar dürüstçe ifade ediyorum. Dolayisiyla oradan bir sey çikmaz ama görüntülerden evet ben de rahatsiz oldum. Arkadaslarimizin seçim süreçlerinde daha hassas olmalari ve kamu mekanizmasini harekete geçirmeleri lazimdi. O telefon geldiginde arkadasimiz AFAD yetkililerini ya da bizim vakif yetkililerimizi arayacak, 'Surada su vatandasimizin bize böyle bir talebi geldi, acaba dogru mu degil mi, ihtiyaci var mi, gidip bir bakar misiniz?' diyecek. Sen niye alip koli götürüyorsun? Senin isin degil ki o. Tamamen deprem bölgesi refleksi, seçimi de düsünmüyor. Hiç öyle bir seyi yok. O ölçekler siralamasi içerisinde depremzede vatandasin ihtiyaci, onun için daha önemli. Durum bu kadar basit aslinda ama bu dönemlerde böyle abartmalar olur."