AB: Esed rejimi anlamli bir siyasi çözüm getirene kadar normallesmeye karsi olmayi sürdürecegizSelen Temizer

AB: Esed rejimi anlamli bir siyasi çözüm getirene kadar normallesmeye karsi olmayi sürdürecegizSelen Temizer

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birligi'nin (AB), Suriye'de Bessar Esed rejimiyle iç savasa anlamli bir siyasi çözüm getirene dek normallesmeye karsi olmaya devam edecegi bildirildi.

AB Dis Iliskiler ve Güvenlik Politikasi Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisinden Suriye'deki iç savasin 12'nci yil dönümü dolayisiyla yazili açiklama yapildi.

6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerin Suriye'yi de etkilediginin animsatildigi açiklamada, bu nedenle yillardir çatismalarin sürdügü ülkenin yikici bir etkiyle daha karsi karsiya oldugu, AB'nin 20 Mart'ta düzenleyecegi bagisçilar konferansinin depremin açtigi yaralari sarmayi amaçladigi vurgulandi.

Açiklamada uluslararasi toplumun, Suriye'de kalici ve kapsamli bir çözüme ulasmak için daha fazla çaba göstermesi gerektigi belirtilerek, "Rejim, BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayili karari uyarinca çatismaya anlamli bir siyasi çözüm getirene kadar AB, Suriye rejimiyle normallesmeye karsi olmaya devam edecek." ifadesi kullanildi.

Açiklamada, Brüksel'de 7 yildir her sene yapilan, hükümetlerin, uluslararasi kuruluslarin ve Suriye sivil toplumunun katilimiyla Suriye'nin ve Bölgenin Geleceginin Desteklenmesine Iliskin Brüksel Konferansi'nin 15 Haziran'da gerçeklestirilecegi bildirildi.

Açiklamada ayrica, geçen seneki konferansta 2,6 milyar avroluk taahhütte bulunuldugu hatirlatildi.