Vodafone FreeZone, FUT Fest'te yer aldiTolga Yanik- Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskan Yardimcisi Meltem Bakiler Sahin: - "4 binden fazla kisinin katilimiyla düzenlenen FUT Fest'te yer almaktan ve bu festivale özel olarak düzenledigimiz etkinliklerle genç oyunseverlerin 19 Mayis coskusuna ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz"

Vodafone FreeZone, FUT Fest'te yer aldiTolga Yanik- Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskan Yardimcisi Meltem Bakiler Sahin:
- "4 binden fazla kisinin katilimiyla düzenlenen FUT Fest'te yer almaktan ve bu festivale özel olarak düzenledigimiz etkinliklerle genç oyunseverlerin 19 Mayis coskusuna ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz"

ISTANBUL (AA) - Ana sponsoru oldugu FUT Esports is birligiyle gençlerin oyun ihtiyaçlarini ve espor tutkularini desteklemeyi sürdüren Vodafone FreeZone, 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla Harbiye Açikhava Tiyatrosu'nda 4 binden fazla kisinin katilimiyla düzenlenen FUT Fest'te yer aldi.

Vodafone açiklamasina göre, festival katilimcilarini FreeZone "güzellikleriyle" bulusturan Vodafone, turnuvada mücadele eden FUT Esports ekibine tam destek verdi ve konserler, hediyeler, oyunlarla genç oyunseverlerin 19 Mayis coskusuna ortak oldu.

Açiklamada görüslerine yer verilen Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskan Yardimcisi Meltem Bakiler Sahin, oyun ve espor dünyasinin her geçen gün daha da büyüdügünü belirterek, "Newzoo 2023 verilerine göre, ülkemizde 14 milyon genç aktif olarak farkli platformlarda oyun oynuyor ve oyun içerikleri tüketiyor. Gençlerin yüzde 75'i espordan haberdar, yüzde 73'ü de Twitch ve YouTube üzerinden oyun içeriklerini takip ediyor." ifadelerini kullandi.

Vodafone FreeZone markasiyla 7 yil önce adim attiklari espor pazarina yaklasik 45 milyon TL'lik yatirim yaptiklarini aktaran Sahin, sunlari kaydetti:

"Hem Vodafone'lu müsterilerimiz için sundugumuz Gamer ek paketleri hem de yeni gelen genç müsterilerimize sundugumuz FreeZone Gaming portföyümüz ile gençlere internetinden yemeyen uygulamalarin yani sira her ay oyun dünyasina ait hediyeler kazanma sansi sagliyoruz. Gaming portföyümüzle 2018 yilindan bu yana 1 milyonu askin kullaniciya ulastik. Geçen yil baslattigimiz FUT Esports is birligiyle gençlerin oyun ihtiyaçlarini ve espor tutkularini desteklemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda, 4 binden fazla kisinin katilimiyla düzenlenen FUT Fest'te yer almaktan ve bu festivale özel olarak düzenledigimiz etkinliklerle genç oyunseverlerin 19 Mayis coskusuna ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz."

- Oyun uygulamalarinda kullanilabilecek ek internet hediyesi

Verilen bilgiye göre, Vodafone FreeZone, oyunsever gençlere özel, tarifelerinin içine oyun uygulamalarinda kullanabilecekleri 20 GB'a varan ek internet hediye ediyor. PUBG Mobile, Wild Rift, Team Fight Tactics, Free Fire, Zula gibi mobil oyunlarin yer aldigi bu uygulamalar, içerik üretici ve tüketicilerinin en çok kullandigi sosyal medya mecralarindan Twitch ve Discord gibi uygulamalari da içeriyor.

Sadece paket içerikleriyle degil, ek faydalarla da oyunculari destekleyen Vodafone FreeZone, Microsoft Xbox PC GamePass'te 3 ay ücretsiz üyelik ve Vodafone Yanimda uygulamasi içindeki Her Sey Yanimda pazar yeri üzerinden oyun ekipmanlarinda geçerli indirim faydasi sagliyor.

Vodafone FreeZone, FUT Esports is birligiyle de hem esporu takip eden gençleri hem de espor ekosistemini destekliyor. Türkiye'nin en büyük espor kulüplerinden biri olan FUT Esports'un ana sponsoru olan FreeZone, bu is birligi kapsaminda bir yandan oyun endüstrisini gelistirecek yeni ve faydali içerikler üretiyor, bir yandan da oyun turnuvalari ve Twitch yayinlarinda hem takimin hem esporseverlerin yaninda yer alarak Türkiye'deki espor ekosisteminin gelismesine katkida bulunuyor.

Vodafone, espor alaninda bugüne kadar pek çok sponsorluk gerçeklestirdi. 2017'de esporun güçlü takimlarindan Bahçesehir SuperMassive Esports is ortakligiyla ilk adimini atan Vodafone, 2018'de Riot Games ile daha kapsamli ve büyük bir adim atarak, Türkiye'deki en büyük profesyonel espor ligi Vodafone FreeZone Sampiyonluk Ligi'ne isim sponsoru oldu.

2019 sonunda Türkiye Espor Federasyonu'nun düzenledigi ilk resmi espor turnuvasi TESFED Vodafone FreeZone Türkiye Kupasi'na ismini veren Vodafone, 2021'de oyun portföyüne Riot Games'in mobil oyunu Wild Rift'i katti. Ayni yil Lokum Games ile beraber Zula FreeZone CUP 2021'i gerçeklestiren Vodafone, 2022'nin ilk aylarinda ise Free Fire 5G Turnuvasi'ni düzenledi.