Ünlülerin 2020'de Twitter hesaplarini ele geçiren Ingiliz vatandasi suçunu kabul ettiSaadet Firdevs Apari

Ünlülerin 2020'de Twitter hesaplarini ele geçiren Ingiliz vatandasi suçunu kabul ettiSaadet Firdevs Apari

ANKARA (AA) - ABD'li politikacilarin, büyük teknoloji firmasi sahiplerinin ve bazi ünlülerin Twitter hesaplarini 2020'de ele geçirerek dünya genelinde birçok kisiyi dolandiran ve 100 bin dolarlik Bitcoin geliri elde eden internet korsanlarindan biri suçunu kabul etti.

BBC'nin haberine göre, Ispanya'dan ABD'ye iade edilen Ingiliz vatandasi Joseph James O'Connor, bilgisayar korsanligi suçunu kabul etti.

"PlugwalkJoe" olarak bilinen 23 yasindaki O'Connor, 70 yila kadar hapis cezasi gerektiren bilgisayar korsanligi suçuyla yargilanacak.

O'Connor ayrica, aralarinda çok takipçili hesaplara erisim elde etmenin de bulundugu diger bilgisayar korsanligi suçlarini da kabul etti.

Erisim elde ettigi bir hesapta kendi sesini kullandigi bir içerik yayinlayan O'Connor'in, hesabin sahibini "hassas ve kisisel içerikleri" yayinlamakla tehdit ettigi ve resit olmayan birinin internet üzerinden pesine düstügü belirtildi.

O'Connor, ABD'nin Florida eyaletinde yasayan Graham Ivan Clark ve Nima Fazeli ile Ingiliz vatandasi Mason Sheppard'la ayni suçlamalarla yargilanacak.

ABD Bassavci Yardimcisi Kenneth Polite Jr, O'Connor'in eylemlerini "asikar ve kötü niyetli" olarak nitelendirdi.

Polite Jr, O'Connor'in "kurbanlarini taciz ve tehdit ettigini, santaj yaparak duygusal hasara neden oldugunu" aktararak, "Pek çok suçlu gibi, O'Connor da ABD disindan gizli hesaplar ve takma isim kullanarak anonim kalmaya ve kimligini gizlemeye çalisti. Bu dava, suçlularin yaptiklarinin sonuçlariyla yüzlesmelerini saglamak için tespit edildigini ve adalet önüne çikarildigini gösteriyor." dedi.

- Bitcoin hesabi üzerinden haksiz kazanç elde ettiler

Clark, Fazeli ve Sheppard, 2020'de tutuklanmis, bilgisayar korsanligi ve kisisel bilgileri satmakla suçlanmisti.

Yakalanan internet korsanlarinin 2020'de, eski ABD Baskani Barack Obama, Demokrat baskan adayi Joe Biden, Amazon'un CEO'su Jeff Bezos, Microsoft'un kurucusu Bill Gates ile Tesla'nin kurucusu Elon Musk’in yaninda, Kanye West, esi Kim Kardashian gibi ünlülerin Twitter hesaplarini ele geçirerek sahte paylasimlarda bulunduklari tespit edilmisti.

Ayrica, son yillarin en yüksek profilli internet güvenligi olayina karistigi belirtilen korsanlarin ayrica, Twitter üzerinden, bilinmeyen bir Bitcoin adresine her 1000 dolar gönderene 2 bin dolar ödeme yapilacagi vaadiyle 100 bin dolardan fazla haksiz kazanç elde ettikleri açiklanmisti.