Ümraniyespor'un hedefi Süper Lig'de kalmakBozhan Memis- Teknik direktör Recep Uçar: "Iç sahada oynayacagimiz maçlar bizim adimiza degerli. Bu ligde var olmak istiyorsak en azindan bu maçlarin birkaç tanesini kazanmak zorundayiz" - "Sahada kazanmis bir kimsenin puanini silmek nasil adaletsizse, kaybedilen ya da berabere kalinan maçlardaki puanlari da yok görmek, bence adaletsiz olacakti" - "Benim sahsi olarak, baskan ve yönetimle de konusarak aldigim bir karar dogrultusunda Serkan Kirintili'nin b

Ümraniyespor'un hedefi Süper Lig'de kalmakBozhan Memis- Teknik direktör Recep Uçar:
"Iç sahada oynayacagimiz maçlar bizim adimiza degerli. Bu ligde var olmak istiyorsak en azindan bu maçlarin birkaç tanesini kazanmak zorundayiz"
- "Sahada kazanmis bir kimsenin puanini silmek nasil adaletsizse, kaybedilen ya da berabere kalinan maçlardaki puanlari da yok görmek, bence adaletsiz olacakti"
- "Benim sahsi olarak, baskan ve yönetimle de konusarak aldigim bir karar dogrultusunda Serkan Kirintili'nin b

ISTANBUL (AA) - BOZHAN MEMIS - Spor Toto Süper Lig'de son sirada yer alan HangiKredi Ümraniyespor'da teknik direktör Recep Uçar, ligde kalmayi hedeflediklerini söyledi.

Ligde son 4 haftada topladigi 8 puanla rakipleriyle arasindaki puan farkini kapatan HangiKredi Ümraniyespor'da teknik direktör Recep Uçar, AA muhabirinin sorularini yanitladi.

Son haftalardaki performanslarinin kendilerini yarista tuttugunu ve takimlar arasinda ciddi bir puan farkinin kalmadigini ifade eden Uçar, "Bir galibiyetle fark kapanacak durumda. Ligin son düzlügüne yavas yavas giriyoruz. Son 12 hafta. Hükmen maç disinda bazi takimlarin 10, bazi takimlarin 11 karsilasmasi var. Son 100 metre gibi degerlendiriyorum ligin kalan bölümünü. Alinan her puan degerli. Biz de ligin son haftasina kadar alinabilecek puanlari toplayip yarisin içinde kalmak istiyoruz, amacimiz bu." diye konustu.


- "Konyaspor'un gol atamamasi, maç kazanamamasi sanssizlikti"


Milli maçlar nedeniyle lige verilen aranin ardindan iç sahada Arabam.com Konyaspor ile yapacaklari mücadeleye deginen Uçar, yesil-beyazli takimin Galatasaray müsabakasi öncesi 5 karsilasmada gol atamamasi ve üç kazanamamasinin sanssizlik oldugunu söyledi.

Konyaspor'un söz konusu periyotta kazanabilecegi maçlar oynadigini aktaran Uçar, söyle devam etti:

"Tesadüf kelimesini sevmem ama Konyaspor'un gol atamamasi, maç kazanamamasi biraz sanssizlikti. Gol atabilecegi, kazanabilecegi maçlar oynadi ama kazanamadi. Biz de sezona iyi bir giris yapmistik ama maç kazanamiyorduk. Konyaspor, yeni Sirp hocasiyla, bizim yasadigimiz periyoda benzer bir durum yasadi. Sonrasinda 14 hafta üst üste kazanan Galatasaray'a karsi alinan galibiyet, onlar adina çok degerliydi. Puan anlaminda alt siralardan onlari uzaklastiran bir galibiyet oldu. Iyi oyunculardan kurulu bir takim Konyaspor. Yerli ve yabanci kalitesi yüksek olan, farkli opsiyonlari bulunan bir takim. Burada onlar adina da bizim adimiza da zor bir maç olacak."


- "Hedefimiz ligde kalici olmak"


Ligin kalan bölümünde Yukatel Kayserispor ve Corendon Alanyaspor maçlari disinda Istanbul disina çikmayacak Ümraniyespor'da Recep Uçar, son 4 haftaya dikkati çekti.

Iç sahada yapacaklari 5 maçin 3'ünün puan anlaminda kendilerine yakin rakiplerle oynanacagini vurgulayan 47 yasindaki teknik adam, sunlari kaydetti:

"Kalan 10 maçin 5'i evimizde ve bu 5 maçin 3'ü bize puan anlaminda yakin olan takimlarla. Giresunspor, MKE Ankaragücü ve Sivasspor'la evimizde oynayacagiz. Bunlarin disinda Konyaspor ve Besiktas'la iç sahada oynayacagiz. Iç sahada oynayacagimiz maçlar bizim adimiza degerli. Bu ligde var olmak istiyorsak, en azindan bu maçlarin birkaçini kazanmak zorundayiz. Deplasman maçlarindan da alabilecegimiz maksimum puani alarak hedefimiz ligde kalici olmak. Son 4 haftaya bakildiginda MKE Ankaragücü, Hatayspor, Giresunspor ve Istanbulspor maçlari var. Puan anlaminda yakin oldugumuz rakipler. Son düzlük bölüme kendimizi matematiksel olarak avantajla atabilmek bizim adimiza degerli."


- "Federasyon hangi karari alsaydi, bazilari memnun bazilari mutsuz olacakti"


Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Gaziantep FK ve Atakas Hatayspor'un sezonun kalaninda lige devam etmeyecek olmasi ve kalan maçlarda bu iki takimin rakiplerinin hükmen galip sayilmasi hakkinda da konusan Recep Uçar, bu karara her kulübün kendi penceresinden baktigini ifade ederek, sunlari söyledi:

"Maç oynayip kazananlar farkli pencereden bakiyor, maç oynayip puan kaybedenler farkli pencereden bakiyor. Kendi avantajlarinaysa farkli çözüm önerileri, dezavantajlarinaysa farkli çözüm önerileri getirilebiliyor. Su anda alinan bir karar disinda farkli bir karar çiksaydi da bazilarini memnun edecek, bazilarini memnun etmeyecekti. Ama sunu net söyleyebilirim, futbol sahada oynaniyor ve sahada kazanilan puanlar bence degerli. Sahada kazanmis bir kimsenin puanini silmek nasil adaletsizse, kaybedilen ya da berabere kalinan maçlardaki puanlari da yok görmek, bence adaletsiz olacakti. Ama karar ne sekilde olsaydi bazilarini memnun, bazilarini mutsuz edecekti."


- "Serkan Kirintili'nin affedilme gibi bir durumu gündemimizde yok"


Sezonun ilk yarisinda oynanan Istanbulspor mücadelesinin ardindan Del Valle ve Serkan Kirintili'nin kadro disi kalmasi hakkindaki soruyu yanitlayan Recep Uçar, Del Valle'nin durumunun farkli olduguna dikkati çekti.

Venezuelali futbolcuyla ilgili alinan kararin teknik bir karar oldugunu ifade eden Recep Uçar, sunlari söyledi:

"Del Valle o gün ilk 11'de oynamamisti. Baska sorunlar vardi. Teknik anlamda alinan bir karardi. Kendisi bizimle sampiyonluk yasamis, önemli katkilar vermis, bu sene de verdigimiz sürelerde bize hizmet etmis, tesekkür ederek, sarilarak ayrildigimiz bir oyuncu. Sonrasinda Eyüpspor'la anlasma yapti, devam ediyor. Kendisine basarilar diliyoruz. Serkan Kirintili sakatliklar sonrasinda takima dönmüstü. O gün de ilk 11 baslamisti. Sonraki süreçte oyuna devam etmek istemedigini söyledi. Kritik süreçten geçiyoruz. Istanbulspor o gün puan anlaminda bizim altimizda olan bir takimdi. Sonrasinda benim sahsi olarak, baskan ve yönetimle de konusarak aldigim bir karar dogrultusunda bundan sonraki süreçte bizimle devam etmemesini istedik. Su anda da bizimle devam etmiyor. Gündemimizde affedilme gibi bir durum da yok."


- "Hirvatistan karsisinda zor bir maç bizi bekliyor"


2024 Avrupa Futbol Sampiyonasi (EURO 2024) Elemeleri D Grubu'nda Ermenistan ve Hirvatistan ile karsilasacak A Milli Takim'in maçlari ve kadroya çagrilan Umut Nayir hakkinda da konusan Recep Uçar, golcü futbolcunun milli takimin kadrosunda bulunmasinin kendileri adina mutluluk verici oldugunu ifade etti.

Ümraniyespor tarihinde ilk kez bir oyuncunun milli takim kadrosunda yer aldigini belirten Uçar, "Umut Nayir adina, kulüp adina, teknik ekip adina ve oyuncu arkadaslari adina çok özel bir durum bu. Ümraniyespor, tarihinde ilk kez milli takima oyuncu gönderiyor. Bizim hepimizi mutlu eden bir olay. Umarim orada iyi performans göstererek milli takimimiza katkida bulunur." ifadelerini kullandi.

A Milli Takim'a Hirvatistan ve Ermenistan maçlarinda basarilar dileyen Uçar, sözlerini söyle tamamladi:

"Hirvatistan, Dünya Kupasi ve Avrupa Sampiyonasi'ndan bildigimiz, özel oyunculara sahip, ciddi basarilar elde eden, yari finaller, finaller oynayan çok iyi bir takim. Zor bir maç bizi bekliyor. Daha önce de bu takima karsi zorlu maçlar oynayip önemli basarilar elde ettigimiz karsilasmalar da var, kaybettigimiz maçlar da var. Umarim yüzümüzün güldügü bir 90 dakika olur. Ermenistan belki Hirvatistan'in seviye olarak altinda olan bir takim ama bu seviyede oynanan maçlarin hepsi zor geçecek. Umarim iki maçtan da iyi sonuç alarak ilk bölümü tamamlariz."