Turkcell'in Hatay'da kuracagi Çagri ve Mesleki Egitim Merkezi tanitildiRamazan Kaya- Turkcell Yönetim Kurulu Baskani Bülent Aksu: - "Gönül Bagi Projeleri ile aslinda Türkiye'nin dört bir yanina umut vererek, hayat vererek, bu projelerle de bölgeye ciddi kaynak aktararak, insanlari yetistirerek bir sekilde depremi ve etkilerini gündemde tutmak istiyoruz"

Turkcell'in Hatay'da kuracagi Çagri ve Mesleki Egitim Merkezi tanitildiRamazan Kaya- Turkcell Yönetim Kurulu Baskani Bülent Aksu:
- "Gönül Bagi Projeleri ile aslinda Türkiye'nin dört bir yanina umut vererek, hayat vererek, bu projelerle de bölgeye ciddi kaynak aktararak, insanlari yetistirerek bir sekilde depremi ve etkilerini gündemde tutmak istiyoruz"

HATAY (AA) - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerin ardindan yaralari sarmak için "Gönül Bagi Projeleri"ni baslatan Turkcell, Hatay'in Kirikhan ilçesinde Çagri ve Mesleki Egitim Merkezi kuracak.

Turkcell Yönetim Kurulu Baskani Bülent Aksu, Kirikhan'da projenin tanitim toplantisinda yaptigi konusmada, umut olmanin, insanlara firsat vermenin ve kara bulutlari dagitmak için çabalamanin önemini vurguladi.

Bu amaçla birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Aksu, 2011 Van Depremi, Kardelenler Projesi, Gelecegi Yazanlar ve Zeka Küpü Siniflari çalismalarinda da hep bir sekilde ihtiyaç sahibi olanlara destekte bulunmaya, sosyal yönü agir basan bir sirket olmaya çalistiklarini söyledi.

Türkiye'nin Turkcell'i olarak tüm Türkiye'den elde ettikleri geliri ve kaynaklari yine bu ülkenin insanlariyla paylasmayi ve bu toplumun bir parçasi olmayi amaçladiklarini dile getiren Aksu, söyle devam etti:

"Bu felaketi, insanimiz üzerinde yarattigi etkiyi çok daha iyi anlayabiliyoruz, kavrayabiliyoruz. Insanlar gün sayiyorlar. Yavas yavas felaketin etkilerinden ortaya çikan aciyi hissetmeye basliyorlar ama baska bir yerde biz normal sekilde hayatimizi yasiyoruz. Unutmaya basliyoruz belki. Bu Gönül Bagi Projeleri ile aslinda Türkiye'nin dört bir yanina umut vererek, hayat vererek, bu projelerle de bölgeye ciddi kaynak aktararak, insanlari yetistirerek bir sekilde depremi ve etkilerini gündemde tutmak istiyoruz."

Yürüttükleri çalismalar kapsaminda bugüne kadar 1.100 kisiyi istihdam edeceklerini açikladiklarini hatirlatan Aksu, Turkcell Akademi ile gençlere ve kadinlara yönelik egitim projeleri planladiklarini, mezun olacaklari grup sirketlerinde, Turkcell satis kanalinda istihdam saglamayi hedeflediklerini aktardi.

Turkcell Pasaj'la, çarsilari yikilan esnafa destek olmayi amaçladiklarini bildiren Aksu, tüm sirketleri ve kaynaklariyla bu bölgeye bir sekilde destek olmanin, umut vermenin temel hedefleri oldugunu kaydetti.

- 250 depremzedeye istihdam saglanacak

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan ise 2 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterecek ve ekim ayinda hizmete açilacak merkezin, depremzedelere istihdam saglayacagini ve is gücüne meslek edindirme egitimleriyle katki sunacagini dile getirdi.

Ilk asamada 50 kisinin istihdamiyla basladiklarini, bu sayiyi 250’ye çikarmayi hedeflerini aktaran Erkan, kurulacak merkezin bölgedeki is gücüne Turkcell Akademi'nin meslek edindirme egitimleriyle de katki saglayacagini belirtti.

Erkan, egitim alacak kisilerin yazilim, yazilim test uzmanligi, robotik kodlama, bulut teknolojiler, satis ve pazarlama egitimleriyle nitelikli is gücüne kazandirilacagi bilgisini verdi.

Hatay Çagri ve Mesleki Egitim Merkezi'nin bölge halki için sosyal donatilarla bir yasam kompleksi olacagina dikkati çeken Erkan, derslikler, toplanti ve çalisma odalari ile dinlenme ve sosyallesme alanlarinin yer alacagini ifade etti.

Murat Erkan, yasanan büyük afetin acilarini hafifleterek bölgede hayatin tekrar normale dönmesine her açidan destek olmanin tek hedefleri oldugunu sözlerine ekledi.