Trump, dünyanin en büyük sorununun küresel isinma degil "nükleer isinma" oldugunu söylediNuri Aydin

Trump, dünyanin en büyük sorununun küresel isinma degil "nükleer isinma" oldugunu söylediNuri Aydin

WASHINGTON (AA) - Eski ABD Baskani Donald Trump, "nükleer isinmanin" küresel isinmayi geride birakarak dünyanin karsi karsiya oldugu en büyük sorun oldugunu belirtti.

Trump, Fox Haber sunucusu Tucker Carlson'a verdigi demeçte, "Kimse nükleer hakkinda konusmuyor. Su anda dünyanin en büyük problemi küresel isinma degil nükleer isinmadir ve hepsi bir adam. Saniyeler meselesi. Gerçeklesmesi için 200-300 yil beklemenize gerek yok." dedi.

Rusya'nin nükleer silah kapasitesi ve bunun Ukrayna'ya etkilerine dair endiselerini dile getiren Trump, "Ukrayna yok ediliyor. Diyelim ki edilmiyor. Diyelim ki Ukrayna tahmin edilenden daha iyisini yapiyor. Eger (Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin) nükleere karar verirse bu her seyin sonu olur." ifadesini kullandi.

- 2024 baskanlik yarisi

Hakkindaki suçlamalardan mahkum olmasi durumunda 2024 baskanlik yarisindan çekilip çekilmeyecegi sorulan Trump, yarisi "hiçbir kosulda birakmayacagini" vurguladi.

Trump, kendisinin Manhattan'da hakim karsisina çikmasi nedeniyle polis memurlari ve mahkeme çalisanlarinin göz yaslarina hakim olamadigini belirtti.

ABD'de 2024 baskanlik seçimlerine aday olan Trump, 18 Mart'ta Manhattan Bölge Savcisinca, yetiskin filmleri yildizi Stormy Daniels'e 2016 baskanlik seçimleri sirasinda "sus payi" ödemekle suçlanmis ve 4 Nisan'da Manhattan Ceza Mahkemesinde hakim karsisina çikmisti.

Suçlamalara "siyasi cadi avi" seklinde tepki gösteren Trump, "sus payi" sorusturmasiyla ilgili hakkindaki iddialari da reddetmisti.

Trump, ülke tarihinde kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle hakim karsisina çikan ilk eski baskan olarak kayitlara geçti.