Trabzonspor'un olaganüstü genel kuruluSelçuk Kiliç- Kulüp asbaskani ve baskan adayi Ertugrul Dogan: "Bugün artik yeni bir sayfa açmanin, kulübümüzün ekonomisini sürdürülebilir hale getirmenin ve tüm kulvarlarda yarisacak kadro olusturmanin zamani"

Trabzonspor'un olaganüstü genel kuruluSelçuk Kiliç- Kulüp asbaskani ve baskan adayi Ertugrul Dogan:
"Bugün artik yeni bir sayfa açmanin, kulübümüzün ekonomisini sürdürülebilir hale getirmenin ve tüm kulvarlarda yarisacak kadro olusturmanin zamani"

TRABZON (AA) - Trabzonspor Kulübü Asbaskani ve Baskan Adayi Ertugrul Dogan, "Bugün artik yeni bir sayfa açmanin, kulübümüzün ekonomisini sürdürülebilir hale getirmenin ve tüm kulvarlarda yarisacak kadro olusturmanin zamani." dedi.

Bordo-mavili kulübün Hayri Gür Spor Salonu'nda gerçeklestirilen olaganüstü genel kurulunun ikinci günü, Ertugrul Dogan'in konusmasiyla basladi.

Dogan, Trabzonspor'un sadece Trabzon'dan ibaret olmadigini belirterek, "Trabzonspor, efsane baskanimiz Samil Ekinci'nin de dedigi gibi kökleri Trabzon'da, dallari bütün dünyaya yayilmis çinar agacidir. Bu agacin gölgesinde bulunmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Bu kürsüden dallari Mardin'e, Antalya'ya, Agri'ya, Nigde'ye, Istanbul'a, Urfa'ya, Artvin'e, Berlin'e, Paris'e, Tokyo'ya, New York'a, hatta Papua Yeni Gine'ye kadar uzanmis armaya sevdali tüm bordo mavi yüreklere selam gönderiyorum." ifadelerini kullandi.

Trabzon'un bir spor kenti oldugunu, spor geçmisinin 1900'lü yillara dayandigini ifade eden Dogan, "Bu köklü geçmis 2 Agustos 1967'de birleserek Trabzonspor'umuzu kurmustur. O tarihten itibaren ülkede futbol artik eskisi gibi olmayacakti. Önce Ikinci Lig sampiyonlugunu kazanan, ardindan Anadolu ihtilalini gerçeklestirerek Birinci Lig sampiyonlugunu ilk kez Istanbul disina tasiyan bu kadim sehrin çocuklari, 56 yildir alin teriyle basari hikayeleri yazmis, tertemiz kupalari müzemize tasimistir." diye konustu.


- "Elestirilere hak veriyoruz"


Dogan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Sampiyon baskanimiz Sayin Ahmet Agaoglu ile birlikte Nisan 2018'de göreve geldigimizde, kulübümüzün durumu ortadaydi. Finansal manada bitik durumdaydik. Hem ekonomimizi iyilestirmek hem de takimimizi yarisin içerisinde tutmak kolay olmadi. Zor yollardan geçtik ancak camiamizin da sonsuz destegiyle engelleri asmayi bildik. Yaklasik 5 yillik süreçte birbirinden degerli 4 kupayi müzemize koyduk. Bunlardan biri 10 yil sonra gelen sekizinci sampiyonlugumuzun kupasiydi. Bu sezon elestirilerinize hak veriyorum. Maalesef sampiyonluktan sonraki süreci dogru yönetmekte bazi temel eksikliklerimiz oldu. Bugün artik yeni bir sayfa açmanin, kulübümüzün ekonomisini sürdürülebilir hale getirmenin ve tüm kulvarlarda yarisacak kadro olusturmanin zamani."


- "Anahtar cümle sürdürülebilir ekonomi"


Kisa, orta ve uzun vadede 5 yillik makro plan hazirladiklarini vurgulayan Dogan, "Camiamiza detaylarini daha sonra açiklayacagiz ancak özetlemek gerekirse yol haritamizin anahtar cümlesi sürdürülebilir ekonomidir. Orta vadede sonuç alacagimiza inandigimiz sürdürülebilir ekonominin karsiligi kulübümüze gelir saglayacak yeni projeler, takim bütçesini düsürmek, üreterek yarisacagimiz altyapi organizasyonumuzu daha da saglamlastirmak ve scouting olacaktir. Bu hamlelerimizin olgunlasmasini beklerken elbette Trabzonspor'umuz yarismaya devam edecektir." ifadelerini kullandi.

Dogan, kendisi ve yönetim kurulu arkadaslariyla atacaklari her adimda seffaflik sözü vererek, "Hedeflerimizi gerçeklestirdigimizde bilin ki Trabzonspor'umuz ayaklari yere basan ve kimseye muhtaç olmayan bir yapiya kavusacaktir. Basarilarla dolu olmasi umuduyla yol hikayemize basliyoruz. Camiamizin da dün oldugu bugün de destegini esirgemeyecegine inaniyoruz. Son olarak kongreye tek liste girdik ama görüyorum ki buradan tek yürek çikiyoruz. Hepinize saygi ve sevgilerimi sunuyorum." seklinde konustu.

Dogan, kisa süre önce hayatini kaybeden efsanevi teknik direktör Ahmet Suat Özyazici ile aralarindan ayrilan bütün degerlere de rahmet diledi.