Trabzonspor'da baskanliga seçilen Ertugrul Dogan: "Insallah yeni sampiyonluklar yasatiriz"Selçuk Kiliç- "Trabzon sokaklarinda, tribünlerinde büyüyen biri için baskanlik gelinebilecek son nokta. Bu yasta Allah bize bu görevi nasip etti. Delegeler geldi, destek oldu. Çok gururluyum ama mesuliyetimin de farkindayim"

Trabzonspor'da baskanliga seçilen Ertugrul Dogan: "Insallah yeni sampiyonluklar yasatiriz"Selçuk Kiliç- "Trabzon sokaklarinda, tribünlerinde büyüyen biri için baskanlik gelinebilecek son nokta. Bu yasta Allah bize bu görevi nasip etti. Delegeler geldi, destek oldu. Çok gururluyum ama mesuliyetimin de farkindayim"

TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Trabzonspor Kulübünün yeni baskani Ertugrul Dogan, "Trabzon sokaklarinda, tribünlerinde büyüyen biri için baskanlik gelinebilecek son nokta. Bu yasta Allah bize bu görevi nasip etti. Delegeler geldi, destek oldu. Çok gururluyum ama mesuliyetimin de farkindayim." dedi.

Trabzonspor Kulübünün olaganüstü genel kurulunda baskanliga seçilen Dogan, AA muhabirine yaptigi açiklamada, genel kurulun tek liste ve ramazan ayi olmasina karsin canli geçtigini belirterek, kendilerini yalniz birakmayan ve destek veren üyelere tesekkür etti.

Bu destege layik olmaya çalisacaklarini belirten Dogan, "Onlari böyle görünce biz de 'Trabzonspor'u öyle hale getirmemiz lazim ki artik konustugumuz konulari daha konusmamamiz lazim' diyoruz. Daha mutlu haberlerle anilmamiz, bulusmamiz lazim. Dolayisiyla önümüzde bununla beraber çok ciddi bir süreç var. Isimiz zor. Az konusup çok is yapmak lazim. Elimizden gelen her seyi ortaya koyacagiz. Önce ekonomi diyecegiz. Ekonomiyi düzeltmemiz lazim olan bir gerçek. Bu sadece Trabzonspor'un degil Türk futbolunun gerçegi artik." seklinde konustu.

Dogan, sadece Trabzonspor'un degil, tüm kulüplerin ekonomik anlamda ciddi problemlerinin olduguna dikkati çekerek, söyle devam etti:

"Trabzonspor'un böyle bir sorunu var dogrudur ama Trabzonspor'un bunu çözecek gücü de var. Biz kendi açimizdan baktigimizda bu problemin çözümüyle alakali çalismalarimizi zaten yürütüyoruz. Bu hafta daha hizli bir süreç olacak, gereken neyse yapacagiz. Trabzonspor'un kalitsal problemleri belli, çok ciddi bir borç yükü var. Yillarin verdigi borç yükünü bir an önce yönetebilir hale getirmemiz lazim."


- "Projelerimizi açiklayacagiz"

Büyük çapli projelerinin bir an önce harekete geçirilmesi gerektigini kaydeden Dogan, "Bu paralarin, borçlarin blok blok kapanmasi lazim ki bu faiz yükünden kurtulalim. Bununla alakali 2-3 projemiz var. Toplamda altyapiyi da isin içine kattigimizda gelir getirici projelerimizi önümüzdeki dönem açiklamaya baslayacagiz. Trabzonspor, bu süreci çok açik bir sekilde yürütecek. Sürekli olarak delegelerimizi, camiamizi, basin mensuplarini bilgilendirecegiz." ifadelerini kullandi.

Dogan, seçime tek liste girdiklerini ama tek yürek çiktiklarini vurgulayarak, sözlerini söyle sürdürdü:

"Insanlar çok ciddi destek verdi. Bunun önemi, benim ve yönetim açisindan çok büyük. Trabzonspor camiasinin da ne kadar büyük camia oldugunu gösteriyor. Bence Trabzonspor camiasinin, beraber oldugu sürece sadece Türkiye üzerinde degil, dünya üzerinde asamayacagi bir problem yok. Bu 5 yillik süreç bana da farkli tecrübeler verdi. Her türlü kupayi aldik, sampiyonluk yasadik. Sampiyonluktan sonra nasil sikintilar yasanabilecegini gördük. Benim de dolayisiyla bir mazeretim yok. Bu süreci mantikli, dogru yürütmek zorundayiz. Taraftarlarimiza, camiamiza karsi insallah Allah bizi mahcup etmeyecek."


- "Trabzonspor yarismak zorunda"

Dogan, Trabzonspor'un hedefsiz kalmayacagini belirterek, "Önümüzde Türkiye Kupasi hedefi var. Ligde de gidebilecegimiz en iyi yere gitmek istiyoruz. Trabzonspor yarismak zorunda. Durum ne olursa olsun bunu becermek zorundayiz." diye konustu.

46 yasinda Trabzonspor'da baskanlik görevine seçilen Dogan, sunlari söyledi:

"Trabzon sokaklarinda, tribünlerinde büyüyen biri için baskanlik gelinebilecek son nokta. Bu yasta Allah bize bu görevi nasip etti. Delegeler geldi, destek oldu. Çok gururluyum ama mesuliyetimin de farkindayim. Dogrulari yapmak zorundayiz. Artik bunun konusulacak bir tarafi kalmadi. Her türlü sikintiyi, zorlugu yasadim. Neler yapilabilecegini biliyorum. Dolayisiyla hata yapma sansimizin çok az olmasi lazim. Çok iyi düsünmemiz, dikkatli hareket etmemiz lazim. Camiamiza bunu iyi anlatmamiz lazim. Sizlere anlatmamiz lazim. Dogrulari anlattigimiz sürece camia destegini esirgemeyecektir."


- Teknik heyet konusu

Dogan, teknik direktör kararini yönetim kurulunun ortak alacagini belirterek, "Sadece 1-2 kisinin verdigi kararlar olmayacak bunlar. Trabzonspor yönetim kurulu bana teknik direktörlük konusunda görev verecek veya yönetimden baska birine verecek. Geçen sene bendim. Abdullah Avci zamaninda sag olsun, önemli hamle yaptik. Yeri gelmisken kendisine tesekkür edeyim, yillar sonra bize sampiyonluk sevinci yasatti." degerlendirmesinde bulundu.

Antrenörlügün zor bir görev oldugunu vurgulayan Dogan, "Trabzon sehrini, yapisini biliyorsunuz. Bizim öyle basarisizliga tahammülümüz yok. Çok ciddi bir karar verecegiz, önemli karar verecegiz. Herkesin görüsünü alacagiz, degerlendirecegiz. Çok çabuk karar olmayacak, dogru karari bulmaya çalisacagiz. Su an duruma baktigimizda sezon sonuna dogru geliyoruz. Bosta olan antrenör sayisi kisitli. Tercih edebilecegimiz hocalarin çogu görevde. Bu kulüplere saygisizlik yapma sansimiz yok. Trabzonspor, gelenek göreneklerine böyle bir sey yakismaz." diye konustu.


- "Agaoglu ile sorunum yok"

Dogan, kongre salonunda kulübün eski baskani Ahmet Agaoglu ile arasinda bir sogukluk yasandigi yönündeki iddialara da yanit verdi.

Ahmet Agaoglu'nun istifasi nedeniyle baskanliga aday oldugunu vurgulayan Dogan, "Ben zaten Ahmet bey istifa ettigi için, kulüp durumunu bildigim için kulüp sikinti yasamasin diye aday oldum. Sonraki süreçte kendisine tesekkür ettim. Genel kurulda da kapida karsiladim, elini siktim. Benim açimdan böyle durum yok, belki yanlis anlasilma var. Ahmet Agaoglu, yillar sonra gelen sampiyonlugun bas mimaridir, her zaman söyledim Trabzonspor tarihine altin harflerle kazinmistir. Biz de insallah onun gibi yeni sampiyonluklar yasatiriz." diyerek sözlerini tamamladi.