TBMM Genel Kurulu toplandiDuygu Yener

TBMM Genel Kurulu toplandiDuygu Yener

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu, Meclis Baskanvekili Süreyya Sadi Bilgiç baskanliginda toplandi.

Bilgiç, gündeme geçmeden önce 3 milletvekiline gündem disi söz verdi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Ilyas Seker, Kocaeli Büyüksehir Belediyesinin, Kahramanmaras merkezli depremler sonrasinda yürüttügü çalismalari anlatti.

Insani yardimlarin ulastirilmasi, hasar tespiti, cenaze hizmetleri, yol çalismalari ve psikososyal destek alanlarinda hizmet verildigini ifade eden Seker, yardimlarin ramazan ayi boyunca da devam edecegini söyledi.

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ise Sivas'in son 20 yilda kamu yatirimlarindan en çok pay alan illerden biri oldugunu ifade ederek, bin 287 projenin tamamlandigini kaydetti.

AK Parti Balikesir Milletvekili Yavuz Subasi da Bandirma Eti Maden Bor Karbür Tesisi'nin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in katildigi törenle açildigini hatirlatti.

Bor madeninin, dünya piyasasinda stratejik öneme sahip oldugunu vurgulayan Subasi, "Bor madeni, savunma sanayisinde, cam sektöründe, tarimda, seramikte, temizlik ürünlerine kadar her alanda, yenilenebilir tüm enerji kaynaklarinda olmazsa olmazdir. Bu yatirimla Balikesir, bor dünya pazarinda merkez olacaktir." dedi.