TBESF'nin yeni baskani Alpaslan Erkoç: "Bastonlarim tüm engellileri tasiyacak"Halil Ibrahim Avsar,Muhammed Boztepe- "Cumhurbaskanimiz bugüne kadar engellinin her çigligini, her sesini duyup duyarli olmustur. Bizden kopan branslarin özellikle geri gelmesini istiyoruz. Bu yönde çalismalarimiz olacak"

TBESF'nin yeni baskani Alpaslan Erkoç: "Bastonlarim tüm engellileri tasiyacak"Halil Ibrahim Avsar,Muhammed Boztepe- "Cumhurbaskanimiz bugüne kadar engellinin her çigligini, her sesini duyup duyarli olmustur. Bizden kopan branslarin özellikle geri gelmesini istiyoruz. Bu yönde çalismalarimiz olacak"

ANKARA (AA) - HALIL IBRAHIM AVSAR/MUHAMMED BOZTEPE - Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun (TBESF) yeni baskani Alpaslan Erkoç, "Önceden bastonlarim beni tasiyordu, simdi tüm engellileri tasiyacak." dedi.

TBESF Baskanligina seçilen Alpaslan Erkoç, AA muhabirine yaptigi açiklamada, yeni dönemde ayrilan branslari geri getirmeyi, Kadin Ampute Milli Futbol Takimi kurmayi, depremden dolayi uzuvlarini kaybeden vatandaslari spora kazandirmayi ve 2024 Paris Paralimpik Oyunlari'nda basarili olmayi hedeflediklerini belirtti.

Federasyonda geçmis dönemlerde görev alan yöneticilere emekleri için tesekkür eden Erkoç, "Geçmis dönemdeki baskanlarimiz, yönetim kurullarimiz camia için güzel isler yapti. Bizim bu güzellikleri daha da artirmamiz lazim. Zor bir görev aldik. Bizde bayrak yarisi kosar adimlarla olmasi gerekiyor. Bu spor camiasina çok seyler katacagimiza inaniyorum." diye konustu.

Erkoç, federasyonun ilk bedensel engelli baskani olduguna isaret ederek, "Camiada böyle bir beklenti vardi. Nasip bize oldu. Tüm delegelere, kulüp baskanlarina çok tesekkür ediyorum. Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ile beraber engelli camiasina büyük kapilar açildi. Bana göre Türkiye'nin en basarili federasyonunun baskani oldum. Önceden bastonlarim beni tasiyordu, simdi tüm engellileri tasiyacak." ifadelerini kullandi.

- "Artik 'dur' diyecegiz"

Masa tenisi, halter, okçuluk gibi paralimpik branslarin TBESF'den ayrildigini hatirlatan Erkoç, "Basta Sayin Cumhurbaskanimiza, Gençlik ve Spor Bakanimiza gerçekten yürekten sesleniyorum. Cumhurbaskanimiz bugüne kadar engellinin her çigligini, her sesini duyup duyarli olmustur. Bizden kopan branslarin özellikle geri gelmesini istiyoruz. Bu yönde çalismalarimiz olacak." seklinde görüs belirtti.

Erkoç, federasyon bünyesindeki brans sayisinin 21'den 15'e düstügünü dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Ülkemize altin madalya kazandiran, paralimpik oyunlarinda bayragimizi dalgalandiran sporcularimizin bizden gitmesi, bizim için evdeki bir çocugu alip götürmek gibi. Bunlar lokomotif branslarimizdi. Yillardir verdigimiz emegin karsiligini aldigimiz branslarimizdi. Ama bunlar birden bakanlik karariyla diger federasyonlarin çatisi altina geçmeye basladi. Bu, bizleri çok üzüyor. Sayin Cumhurbaskanimiz, Sayin Bakanimizla görüsüp, giden branslari federasyonumuza geri almak için çalisma baslatacagiz. Bundan sonra da hiçbir bransin bünyemizden gitmesini istemiyoruz. Çünkü yillarin verdigi emekle bu çocuklara basarilar getirdik. Artik 'dur' diyecegiz. Bu konuda üstüme düsen neyse yapacagim."

- Kadin Ampute Milli Futbol Takimi için çalismalar basladi

Istanbul'da düzenlenen 2022 Erkekler Ampute Futbol Dünya Kupasi'nda Türkiye'nin sampiyon olarak önemli bir basari elde ettigine dikkati çeken Erkoç, kadinlarda da ampute futbol takimi kurarak bu basariya ulasmayi amaçladiklarini söyledi.

"Kadin Ampute Milli Futbol Takimi için çalismalara basladik." diyen Erkoç, "Erkek Ampute Milli Futbol Takimi'na verdigimiz önemin daha fazlasini verecegiz. Ampute futbolda dünya bizi takip ediyor. Insallah kadinlarda da Dünya Kupasi'ni ülkemize getirecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

- "Sporla hayata baglayacagiz"

Alpaslan Erkoç, Kahramanmaras merkezli depremler sonucu engelli kalan bireylerin spora kazandirilmasini çok önemsediklerini vurguladi.

Depremde hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralilara acil sifalar dileyen Erkoç, "Su an yapmamiz gereken en önemli çalisma, deprem bölgesinde uzuvlarini kaybetmis, omurilik felci olmus vatandaslarimizi, kardeslerimizi spora kazandirmak. Bunun için genis kapsamli çalisma plani önümüzde. Biz, o kardeslerimizi insallah sporla hayata baglayacagiz." ifadelerini kullandi.

- "Basarili bir paralimpik oyunlari geçirecegimize inaniyorum"

Genel kurulun ardindan yaptiklari yönetim kurulu toplantisinda paralimpik oyunlarina katilacak branslari ele aldiklarini belirten Erkoç, 2024 Paris Paralimpik Oyunlari hedefiyle ilgili söyle konustu:

"2024 Paris Paralimpik Oyunlari'na gidecek sporcularimizin madalya almasi benim en büyük hayalim. Önümüzde çok kisa bir süre kaldi. Kota müsabakalari var. Insallah paralimpik oyunlarinda ülkemize çok madalya getirecegiz, yeter ki devlet büyüklerimiz bize kapilarini daha çok açsinlar, destek olsunlar. Buradan ülkemizin büyük kuruluslarina da sesleniyorum, gelin bir bransimizin sponsoru olun, gelin paralimpik oyunlarinda ülkemizin bayragini beraber dalgalandiralim. Bize sponsor olmus herkese de çok tesekkür ediyorum. Basarili bir paralimpik oyunlari geçirecegimize inaniyorum."