"Sürdürülebilir Sehirler ve Topluluklar" projesinin ikinci ayagi Karabük'te yapildiOrhan Kuzu

"Sürdürülebilir Sehirler ve Topluluklar" projesinin ikinci ayagi Karabük'te yapildiOrhan Kuzu

KARABÜK (AA) - "Sürdürülebilir Sehirler ve Topluluklar" temali Erasmus+ projesinin ikinci ayagi Karabük Üniversitesinin (KBÜ) ev sahipliginde gerçeklestirildi.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, Istanbul Teknik Üniversitesinin yani sira Polonya, Portekiz ve Ispanya'dan üniversitelerle ortaklasa yürütülen, sehirlerin kapsayici, güvenli, dayanikli, dogaya saygili ve sürdürülebilir kilinmasi amaciyla olusturulan projenin ilk ayagi 12-13 Nisan'da Istanbul'da yapildi.

Safranbolu Bilim ve Sanat Akademisi'ndeki ikinci ayak toplantisinda katilimcilar, Osmanli mimarisi ve UNESCO Dünya Mirasi Listesi'nde yer alan tarihi Safranbolu ilçesi ile Yörük köyünü ele aldi.

KBÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mustafa Yasar, açilis konusmasinda, üniversitenin sürdürülebilirlik alaninda yaptigi çalismalar hakkinda bilgi verdi.

Basak Cengiz Mimarlik Fakültesi Mimarlik Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Özköse, projenin amacinin, kisa sürede Avrupa ülkeleri arasindaki ögrencilerin ve egitmenlerin kaynasmasini saglamak, sürdürülebilir kentler ve topluluklari ögretmek oldugunu belirtti.

KBÜ'den 7 ögrencinin projeye katildigini aktaran Özköse, ögrencilerin, Istanbul, Safranbolu, Yörük köyü ve Amasra hakkinda karsilastirma yoluyla grup çalismalari altinda çesitli fikirler üretecegini anlatti.

Proje ortaklarindan Polonya Nysa Uygulamali Bilimler Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Agata Piet, kentlerin sürdürülebilirligi ve bu kentlerin dogaya saygili olmasiyla ilgili yöntemleri gelistirme hedefinden bahsetti.

Ispanya Granada Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Francisco Abarca da hedefler kapsaminda kültürel mirasa zarar vermeden kentlerin nasil gelistirilebilecegi sorusu üzerinde çalistiklarini kaydetti.

Grup çalismalarinin ardindan ögrenci ve akademisyenler, Safranbolu ve Yörük köyüne giderek saha çalismasinda bulundu.