Sivas'ta MÜSIAD "zimem defteri" gelenegini yasattiSerhat Zafer

Sivas'ta MÜSIAD "zimem defteri" gelenegini yasattiSerhat Zafer

SIVAS (AA) - Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Sivas Subesi tarafindan bazi bakkallarin veresiye defterleri satin alindi.

Sube Baskani Ugur Görgen, yazili açiklamasinda, derneklerinin kuruldugu günden itibaren ramazan ayinda yardim faaliyetlerinde bulundugunu belirtti.

Bu yil da zimem defteri satin alma gelenegine devam ettiklerini aktaran Görgen, "Anlamli ve özel olan bir ecdat gelenegini de bu vesileyle devam ettiriyor olmaktan mutluluk duyuyoruz." ifadesini kullandi.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremler nedeniyle bu yil iftar programi düzenlemediklerini, ayirdiklari bütçeyle ihtiyaç sahibi ailelere yardimda bulunduklarini anlatan Görgen, sunlari kaydetti:

"Sikintili süreçlerden geçtigimiz su günlerde ihtiyaç sahibi ailelere hep birlikte destekte bulunduk. Toplanan paralar ile hem ihtiyaç sahibi ailelere yardim yaptik hem de zimem defteri satin alma gelenegimizi gerçeklestirdik. Bu hayrin en güzel yani da 'Sag elin verdigini sol el görmeyecek' hadisine sadakatle uyulmasidir. Borçlu ile borcu ödeyen kisinin birbirini görmemeleri, bilmemeleri yapilan hayrin zarif usulüdür. Günümüzde bu güzel gelenegin devamliligina katki sunulmasi, yardimlasma ruhunun yasatilmasi bakimindan umudumuzu güçlendirmektedir."