Sirbistan'dan umre ziyareti için yola çikan 3 kisi, motosikletleriyle Mekke ve Medine'ye gidecekAleksandar Niciforovic,Lejla Biogradlija

Sirbistan'dan umre ziyareti için yola çikan 3 kisi, motosikletleriyle Mekke ve Medine'ye gidecekAleksandar Niciforovic,Lejla Biogradlija

NOVI PAZAR (AA) - Sirbistan'da Bosnak nüfusun yogun yasadigi Sancak bölgesinin en büyük kenti Novi Pazar'dan hareket eden 3 motosikletli, ramazan ayinda umre ziyaretlerini gerçeklestirmek üzere yola çikti.

"Supoglavi" isimli motosiklet kulübü üyesi Emir Ljajic, Rijad Rustic ve Benjamin Huseinovic, motosikletleriyle 12 binden fazla kilometre yol yaparak Mekke ve Medine'ye ulasmayi hedefliyor.

Huseinovic, AA muhabirine, umre ziyaretinin çocukluk hayali oldugunu ifade ederek "Umreye gitme kararini yilbasindan önce aldik. Son 4 aydir da yogun bir sekilde hazirlandik. Yolda yasanabilecek olumsuzluklara kendimizi hazirladik. Kabe'ye ulastigimizda her seyi unutacagimizi düsünüyorum." dedi.

Ljajic de rotalari üzerinde bulunan Mescid-i Aksa'yi da ziyaret etmeyi planladiklarini belirterek, takip edecekleri rota üzerinde ayrintili çalisma yaptiklarini aktardi.

Rustic de 5 gün Medine, 10 gün de Mekke'de kalacaklarini ifade ederek, "Ramazan Bayrami'na kadar umre ziyaretimizi tamamlamak istiyoruz. Sonraki 10 gün de Suudi Arabistan'i gezmeyi hedefliyoruz." diye konustu.

Aile ve arkadaslari tarafindan Novi Pazar'dan ugurlanan Ljajic, Rustic ve Huseinovic'in 45 gün sonra eve dönmesi bekleniyor.