Saglik Bakani Fahrettin Koca, Kirsehir'de konustu: (1)Ramazan Kaya,Serhat Zafer- "(Kovid-19'un yeni varyanti) Özellikle son günlerde yurt disinda görüldügüne dair çok yogun bilgiler var. Türkiye'mizde bu ve benzeri bir varyant görülmedi. Bu görülen varyantlar, sakin ha bizi asla endiselendirmesin ve asla eski kapandigimiz dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu degil" - "Vatandasimiz müsterih olsun, endiselenmesin. Genel koruma, tedbirimiz griple ilgili nasilsa bundan sonraki süreçte ayni seki

Saglik Bakani Fahrettin Koca, Kirsehir'de konustu: (1)Ramazan Kaya,Serhat Zafer- "(Kovid-19'un yeni varyanti) Özellikle son günlerde yurt disinda görüldügüne dair çok yogun bilgiler var. Türkiye'mizde bu ve benzeri bir varyant görülmedi. Bu görülen varyantlar, sakin ha bizi asla endiselendirmesin ve asla eski kapandigimiz dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu degil"
- "Vatandasimiz müsterih olsun, endiselenmesin. Genel koruma, tedbirimiz griple ilgili nasilsa bundan sonraki süreçte ayni seki

KIRSEHIR (AA) - Saglik Bakani Fahrettin Koca, Kovid-19'un yeni varyantina iliskin "Özellikle son günlerde yurt disinda görüldügüne dair çok yogun bilgiler var. Türkiye'mizde bu ve benzeri bir varyant görülmedi. Bu görülen varyantlar sakin ha bizi asla endiselendirmesin ve asla eski kapandigimiz dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu degil." dedi.

Kirsehir Valiligi ziyaretinin ardindan gazetecilere açiklamada bulunan Koca, Türkiye'nin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in ifadesiyle sessiz devrimlerden birisini saglik alaninda yasadigini söyledi.

Degisimin ana fikrinin, halka en nitelikli saglik hizmetini, en esitlikçi ve kapsayici sekilde sunmak oldugunu belirten Koca, "Yaptigimiz saglik yatirimlari, insan kaynagi planlamalari, sosyal güvence kapsamini genisleten cesur politikalarimizla etkin ve nitelikli saglik hizmeti üreten, erisilebilir, güçlü bir saglik sistemine kavustuk." diye konustu.

Saglik sisteminin son 4 yilda iki büyük felaketle imtihan oldugunu vurgulayan Koca, "Küresel yikima yol açan salgin ve asrin felaketi olan Kahramanmaras depremleri. Çok sükür Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde 22 yildir kesintisiz olarak sagliga yaptigimiz yatirimlarla bu büyük badirelerin üstesinden geldik." ifadelerini kullandi.

Halkin memnuniyetine mazhar olan bu çabalarin bugün saglikta küresel güç olma hedefiyle sürdügünü anlatan Koca, sunlari kaydetti:

"Cumhurbaskanimizin ilan ettigi Türkiye Yüzyili vizyonumuzda saglik altyapisi, teknoloji ve saglik hizmeti üretimi noktasinda bölgesel ve küresel lider olmayi hedefliyoruz. Bu hedef dogrultusunda ülkemizin her ilinde saglik hizmetlerimizi yerinde degerlendirerek degisimin sürekliligini koruma ve hizini artirma gayreti içinde hareket ediyoruz. Tüm enerjimizi, halkimizi daha saglikli, ülkemizi daha güçlü bir gelecege tasima hedeflerimize yöneltiyoruz. Bu ziyaretlerimiz sayesinde öncelikli olarak sagliktaki hedeflerimizin ilimizdeki yansimalarini yakindan takip etmis oluyoruz. Ikinci olarak bu hizmetlerimizi büyük bir fedakarlikla halkimiza sunan saglik çalisanlarimizla ve hemsehrilerimizle hasbihal ederek sorunlari ve ihtiyaçlari sahada görme firsati buluyoruz."

Koca, Kirsehir'de saglik hizmetleri ve yatirimlarinin bir degerlendirmesini yaptiklarini dile getirerek, "Kirsehir'imizde 2002 yilindan bugüne kadar 6 hastane, bir ADSM ve 17 birinci basamak saglik tesisi olmak üzere 24 saglik tesisi yatirimini tamamladik." dedi.

Sehrin saglik talebini önemli düzeyde karsilayacak olan 400 yatakli Kirsehir Devlet Hastanesini en kisa sürede hizmete açacaklarini müjdeleyen Koca, "Önümüzdeki dönemde ilçelerimizde entegre hastane, 112 istasyonu ve aile sagligi merkezleri olmak üzere 10 adet projelendirilmis yatirimimiz bulunuyor. En kisa sürede hizmete alacagimiz hastanemiz ve ilçelerimizdeki yeni projelerimiz ile Kirsehirli vatandaslarimiza sundugumuz saglik hizmetlerinin niteligini daha da güçlendirmis olacagiz." seklinde konustu.

- "Türkiye'de varyant görülmedi"

Daha sonra gazetecilerin sorularini yanitlayan Koca, Kovid-19'un yeni varyantinin Avrupa'da artis gösterdiginin ve Türkiye'de görülüp görülmediginin sorulmasi üzerine, sunlari söyledi:

"Özellikle son günlerde yurt disinda görüldügüne dair çok yogun bilgiler var. Türkiye'mizde bu ve benzeri bir varyant görülmedi. Bu görülen varyantlar sakin ha bizi asla endiselendirmesin ve asla eski kapandigimiz dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu degil. Ve halen Kovid görülüyor mu? Evet görülüyor. Dünyada görülüyor mu? Evet görülüyor. Görüldügü halde Dünya Saglik Örgütüne artik bildiriliyor mu? Bildirilmiyor. Bu dönemde giderek mutasyonlarla her geçen gün etkinligi daha da azalan bir varyant dönemi görüyoruz. O nedenle virülansi artan hastane yatisi daha da arttiran herhangi bir durum söz konusu degil. Vatandasimiz müsterih olsun, endiselenmesin. Genel koruma, tedbirimiz griple ilgili nasilsa bundan sonraki süreçte ayni sekilde olmali. Yaslilarimizin, kronik rahatsizligi olan büyüklerimizin özellikle kalabalik ortamlarda, özellikle bir sekilde virüs etkisinde olan vatandaslarimizdan kendilerini korumak için gayret göstermeleri her zaman yapacagimiz bir uygulama."

(Sürecek)