PFDK, Medipol Basaksehir Teknik Direktörü Emre Belözoglu'na 4 maç ceza verdiMücahit Hüseyin Erogul

PFDK, Medipol Basaksehir Teknik Direktörü Emre Belözoglu'na 4 maç ceza verdiMücahit Hüseyin Erogul

ISTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Medipol Basaksehir Teknik Direktörü Emre Belözoglu'na 4 maç men cezasi verdi.

TFF'den yapilan açiklamaya göre PFDK, Galatasaray ile oynanan Ziraat Türkiye Kupasi maçinda kirmizi kart gören Belözoglu'na, ihraç öncesi ve ihraç sonrasi müsabaka hakemlerine yönelik hakaretleri nedeniyle 4 resmi müsabakada soyunma odasina ve yedek kulübesine giris yasagi ve 35 bin lira para cezasi verilmesine hükmetti.

Galatasaray Kulübü, Medipol Basaksehir maçi sonrasi sosyal medyadan yapilan paylasimlarda yer alan sportmenlige aykiri hareketler nedeniyle 200 bin lira ceza aldi. Kulüp baskani Dursun Özbek'e de ayni gerekçeyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin lira para cezasi verilirken, sari-kirmizili futbolcu Mauro Icardi'ye 150 bin lira para cezasi uygulandi.

Kurul ayrica, internet sitesi üzerinden yaptigi açiklamalar nedeniyle Besiktas Kulübü'ne 200 bin lira, baskan Ahmet Nur Çebi'ye ise 21 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin lira para cezasi verildigini açikladi.