Ordu'da down sendromlu çocuklarla gençler dans gösterisi sunduEyüp Elevli

Ordu'da down sendromlu çocuklarla gençler dans gösterisi sunduEyüp Elevli

ORDU (AA) - Ordu'da down sendromlu çocuk ve gençler, "Down Sendromu Farkindalik Günü"nde bir araya geldi.

Altinordu Belediyesi, down sendromlu gençlerin çalistigi "Menekse 52+1" adli kafede program düzenledi.

Kafedeki 12 çalisanin da aralarinda bulundugu 16 down sendromlu çocuk ve genç, programda, egitmenleri ile dans gösterisi sundu. Müzik esliginde kolbasti basta olmak üzere farkli yörelerin oyunlarini oynayan gençler, daha sonra kafenin önünde gökyüzüne balon birakti.

Ebeveynlerin de katildigi programda down sendromlular, günlerini pasta keserek kutladi. Gençlerin kafede yaptigi yiyecekler, davetlilere ikram edildi.

Anaokulu ögrencileri de hazirladiklari resimleri, down sendromlu büyüklerine hediye etti.

- "Iyi ki böyle bir oglum var"

Kafede yiyecek ve içecek ögretmeni olan Rabia Karaca Kirca, gazetecilere, Altinordu Belediye Baskani Askin Tören'in baslattigi sorumluluk projesiyle kafede egitim verdiklerini söyledi.

Gençlerin burada yiyecek yaptigini ve servise çikarak sosyal anlamda gelistigini vurgulayan Kirca, "Biz onlarla lezzette de normal hayatta da arti bir öndeyiz. Çünkü hiçbir sekilde diger insanlardan bir farklari yok. Buraya gelerek insanlarin içine karisiyorlar. Bu firsati bize ve çocuklara verdigi için Baskanimiz Askin Tören'e çok çok tesekkür ediyoruz." dedi.

Özel egitim ögretmeni Dursine Aydin ise düzenlenen eglence programi ile hem kendilerinin hem de onlarin çok mutlu oldugunu belirterek, "Bizlere umut dolu gözlerle bakiyorlar. Biz de onlarin umut dolu gözlerinde isik buluyoruz. Hepsini çok seviyoruz." diye konustu.

Down sendromlu kizi olan Izzet Hülür, çocuklarin egitildiginde neler olabilecegini bu etkinlikte izlediklerini, bu tür faaliyetlerin artirilarak devam ettirilmesinin önemli oldugunu kaydetti.

Velilerden Nese Türkyilmaz da 29 yasinda Bugra isimli bir oglu oldugunu dile getirerek, "29 yil önceye bakip bugüne baktigimizda çok yol kat ettik aslinda. Egitim onlar için çok önemli. Onlara sans verildiginde birçok seyi normal bireyler gibi yapabiliyorlar, basarabiliyorlar. Çok mutluyum. Iyi ki böyle bir oglum var." ifadelerini kullandi.

Down sendromlu gençler de yapilan etkinlikten duyduklari mutlulugu dile getirdi.