OYAK'in maden metalürji sirketlerinde geleneksellesen çocuk tiyatrosu senligiTolga Yanik- "Burnunu Kaybeden Palyaço" müzikli çocuk oyunu Ermaden, Erdemir ve Isdemir olmak üzere 3 lokasyonda gerçeklesti

OYAK'in maden metalürji sirketlerinde geleneksellesen çocuk tiyatrosu senligiTolga Yanik- "Burnunu Kaybeden Palyaço" müzikli çocuk oyunu Ermaden, Erdemir ve Isdemir olmak üzere 3 lokasyonda gerçeklesti

ISTANBUL (AA) - OYAK maden metalürji sirketleri, 2009 yilindan bu yana 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami'nda ücretsiz çocuk tiyatrosu gösterimleri düzenlemeye devam ediyor.

Sirket açiklamasina göre, OYAK maden metalürji sirketlerinde geleneksel hale gelen çocuk tiyatrosu, 5 ila 12 yas araligindaki çocuklari sanat ile bulusturdu. "Burnunu Kaybeden Palyaço" müzikli çocuk oyunu Ermaden, Erdemir ve Isdemir olmak üzere 3 lokasyonda gerçeklesirken, etkinliklere toplam 3 bin 500'ü askin çocuk katildi.

Çocuk tiyatrosu senligi bu yil da sirketlerin faaliyet gösterdigi 3 sehirle birlikte OYAK Grup sirketlerinin deprem bölgelerindeki çocuklar için hazirladigi "Cumhuriyet'in Çocuklari, Türkiye’nin Yarinlari" gezici aktivite tirinda çocuklarla bulustu.

Uygur Tiyatrosu tarafindan sahnelenen müzikli çocuk oyunu "Burnunu Kaybeden Palyaço", ilk olarak 26 Nisan'da Sivas Divrigi'de sahnelendi. Divrigi'de bulunan Ermaden Kapali Spor Salonu'nda toplamda 5 seansta gerçeklesen gösterime Ilçe Milli Egitim Müdürlügü'nün koordinasyonunda okul öncesi ve ilkokul ögrencileri ile Erdemir Maden çalisan çocuklariyla beraber 1.000'e yakin çocuk katildi.

"Burnunu Kaybeden Palyaço" oyununun ikinci duragi, 3-4 Mayis'ta Kdz. Eregli oldu. Erdemir Kültür Merkezi'nde toplamda 4 seansta gerçeklesen oyunu Ilçe Milli Egitim Müdürlügü'nün koordinasyonunda okul öncesi ve ilkokul ögrencileri ile Erdemir çalisan çocuklariyla beraber 2 bine yakin çocuk izledi.

Çocuk tiyatrosu, "Cumhuriyet’in Çocuklari, Türkiye'nin Yarinlari" gezici tiri ile Isdemirli çocuklarla bulustu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami ile baslayarak 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami'na kadar egitici ve eglendirici birçok aktivite ile donatilmis OYAK'in gezici tiri, Adiyaman'dan yola çikarak bir ay boyunca deprem bölgesinde farkli lokasyonlari ziyaret etti.

Gezici çocuk tirinin son duragi olan Isdemir lojman bölgesinde iki gün gerçeklestirilen etkinlikler kapsaminda çocuk tiyatrosu 21 Mayis'ta tek seans sahnelendi. Oyunu Isdemir'de 500'ü askin çocuk izledi.