Nurdagi ve Islahiye'de 214 prefabrik ev daha depremzedelere teslim edildiIsa Toprak

Nurdagi ve Islahiye'de 214 prefabrik ev daha depremzedelere teslim edildiIsa Toprak

ANKARA (AA) - Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdagi ve Islahiye ilçelerinde 214 prefabrik evin daha depremzedelere teslim edildigini duyurdu.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabindan "Kalici konutlarimizi insa edene kadar vatandaslarimiza en iyi sartlari sunmak boynumuzun borcu." notuyla prefabrik evlere yerlesen depremzedelerin görüntülerini paylasti.

Ekiplerle gece gündüz çalistiklarini belirten Kurum, "Nurdagi ve Islahiye'de 214 prefabrik evi daha sahiplerine teslim ettik." ifadesini kullandi.

Bakan Kurum'un paylastigi görüntülerde, evlere yerlesen depremzedeler memnuniyetlerini dile getirdi.

- Depremzedeler, geçici yasam alanlarinda günlük ihtiyaçlarina ulasabiliyor

Bölgede kurulan geçici yasam alanlarina tasinan depremzedeler, günlük hayatta ihtiyaç duyduklari birçok esya ve araç gerece ulasabiliyor.

Geçici yasam evlerinde yastik, yorgan, yatak, hali, koltuk, mutfak esyasi, kisisel bakim esyalari gibi ürünler yer aliyor.

Geçici yasam alanlarinda vatandaslar ve çocuklar için sosyal donati alanlari da kuruldu. Alanlarda kadin ve erkek kuaförleri, giyim ve gida alisverislerini yapabilecekleri sosyal marketler, halk egitim kurslari, hayvan tedavi ve kurtarma merkezi, engelsiz yasam ve uygulama merkezi, çocuklarin egitimlerinin aksamamasi için anaokulu, ilkokul, ortaokulun yani sira depremin olumsuz etkilerinin azaltmasi adina psikososyal destek birimleri de yer aliyor.