Mus'ta ekipler karla kapli yollari açmaya çalisiyorIbrahim Yaldiz

Mus'ta ekipler karla kapli yollari açmaya çalisiyorIbrahim Yaldiz

MUS (AA) - Mus'ta karla mücadele ekipleri, nisanda kar kalinliginin yer yer 5 metreyi buldugu Üçevler grup köy yolunun açilmasi için çalisma yürütüyor.

Il Özel Idaresi Yol ve Ulasim Hizmetleri Müdürlügüne bagli ekipler, kentte 10 köy ve 21 mezraya ulasimin saglandigi Üçevler grup köy yolunda karla mücadele çalismasi baslatti.

Zorlu cografyada çig riskine ragmen 2 bin 500 rakimli Çavustepe mevkisinde çalisan ekipler, 3 günde yolu açmayi hedefliyor.

Is makinesi operatörü Abdullah Balkan, gazetecilere, Mus Il Özel Idaresi ekipleri olarak nisanda da karla mücadele çalismasi yürüttüklerini anlatti.

Kis basindan bu yana vatandaslarin ulasimda sikinti yasamamasi için çaba gösterdiklerini belirten Balkan, söyle konustu:

"Bazi yerlerde 5 metre kar var. Bölgeye göre karin yüksekligi degisiyor. Çalismalarimizi sürdürüyoruz. 3 gün içinde Üçevler köyüne ulasmayi hedefliyoruz. Araçlari zorlamadan yolu ulasima açiyoruz. Kar islak ve bazi bölgelerde rüzgardan dolayi sertlesmis. Bu da çalismalarimizi zorlastiriyor."