"Muhtesem Ikili" oyunu Fisekhane'de tiyatro izleyicisiyle bulustuAhmet Esad Sani- Selma Güneri: - "Ben hakikaten sahnede çok mutlu oldum. Çok degisik bir is bu tiyatro, çok zor ama çok güzelmis" - Ediz Hun: - "Insanlari birlestiren, sevgiyle kucaklastiran tek olgu sanat, ilerleten de bilim. Sanat ve bilim birlikte hem estetigi sagliyor hem de ilerlemeye imkan veriyor"

"Muhtesem Ikili" oyunu Fisekhane'de tiyatro izleyicisiyle bulustuAhmet Esad Sani- Selma Güneri:
- "Ben hakikaten sahnede çok mutlu oldum. Çok degisik bir is bu tiyatro, çok zor ama çok güzelmis"
- Ediz Hun:
- "Insanlari birlestiren, sevgiyle kucaklastiran tek olgu sanat, ilerleten de bilim. Sanat ve bilim birlikte hem estetigi sagliyor hem de ilerlemeye imkan veriyor"

ISTANBUL (AA) - Yesilçam'in ünlü isimlerinden Ediz Hun ve Selma Güneri, "Muhtesem Ikili" oyunundaki performansiyla begeni topladi.

Tiyatro Ak'la Kara tarafindan Fisekhane Ana Sahne'de sahnelenen gösterinin ardindan izleyicilerle sohbet eden oyuncular, hatira fotografi da çektirdi.

Selma Güneri AA muhabirine yaptigi açiklamada, Ediz Hun sayesinde tiyatro oyununda yer almaya karar verdigini belirterek, "Bu is için beni yüreklendirdi. 'Illaki birlikte bir oyun yapalim.' dedi. Ben, 'Acaba yapabilecek miyim?' diye endise ettim. Ama Ediz çok moral verdi, 'Ben de yapiyorum.' diye kendisinden örnekler verdi." dedi.

Daha önce de 1980'li yillarda bir müzikalde rol aldigini dile getiren Güneri, "Bu oyuna basladik, çok hos oldu. Savas çok güzel yazmis, Atilla Sendil de çok güzel sahneye koydu. Seyircimiz iste gördügünüz gibi, herkes çok begeniyor. Çok sag olsunlar geliyorlar. Ben hakikaten sahnede çok mutlu oldum. Çok degisik bir is bu tiyatro, çok zor ama çok güzelmis." seklinde konustu.

- "Insanlari birlestiren tek olgu sanat"

Edin Hun ise sanat ve bilimin iki önemli olgu olduguna isaret ederek, "Sanata ve bilime kiymet veren ülkeler kalkinir ve özgür olurlar. Insanlari birlestiren, sevgiyle kucaklastiran tek olgu sanat, ilerleten de bilim. Sanat ve bilim birlikte hem estetigi sagliyor hem de ilerlemeye imkan veriyor." ifadesini kullandi.

Seyircinin oyunu begenmesinin asil sebebinin oyunculardan çok metni ve kurgusu oldugunu ifade eden Hun, "Türkiye'de son zamanlarda, ben tabii kimseyi rencide etmek istemem ama biraz farkli bir komedi anlayisi var. Bu hepimizi rahatsiz ediyor, böyle olmamasi lazim. Bu komedi sitcom yani durum komedisi, durumdan çikan karambolden olusan komedi, komedinin esasi budur." degerlendirmesini yapti.

Atilla Sendil'in yönetmenligini üstlendigi, Savas Özdural, Ilgin Angin ve Fatih Özacun'un da rol aldigi Muhtesem Ikili'nin konusu söyle:

"Engin ve Meltem eski Yesilçam oyuncularidir. Is hayatlarindaki birlikteliklerini nikah masasina tasiyan çiftin evliligi bir süre sonra sona ermistir. Artik birbirlerinin isimlerine bile tahammül edemez haldedirler. Ikisiyle ayri ayri görüsmeyi sürdüren Engin'in yegeni Savas'a, çalistigi televizyon kanalindan eski meshur oyunculari bulusturacak bir program hazirlama görevi verilir. Savas acaba Engin ve Meltem'i bir araya getirebilecek midir?"

- Seyircinin getirdigi oyuncaklar depremzedelere ulastiriliyor

Öte yandan Tiyatro Ak'la Kara'nin baslattigi "Oyuncaklar Çocuklara, Siz Koltuklara, Biz Sahneye" kampanyasi kapsaminda mart ayi boyunca seyircilerin oyuna gelirken yaninda getirdigi oyuncaklar depremzede çocuklara ulastiriliyor. Çocuklara destek vermek isteyen izleyiciler, yazdiklari notlari da ekleyebilecegi hediye oyuncaklari gösteriden sonra oturduklari koltuklara birakabiliyor.