Milli Egitim Bakani Özer, Hatay'da konustu: (2)Onur Orhan,Serkan Avci- "(Destekleme ve Yetistirme Kurslari) Insallah bu hafta sonuna kadar 734 olan destek noktasini 1000'e çikaracagiz. Yani çocuklarimiza sinav anina kadar sürekli destek olup sadece akademiyle ilgili degil, ayni zamanda psikolojik saglamliklariyla ilgili de rehber ögretmenlerimiz, psikolojik danismanlarimiz, süreçte baslangiçta oldugu gibi aktif olarak yer almaya devam edecekler" - "500 bölgeye yeni prefabrik okul yapma karari al

Milli Egitim Bakani Özer, Hatay'da konustu: (2)Onur Orhan,Serkan Avci- "(Destekleme ve Yetistirme Kurslari) Insallah bu hafta sonuna kadar 734 olan destek noktasini 1000'e çikaracagiz. Yani çocuklarimiza sinav anina kadar sürekli destek olup sadece akademiyle ilgili degil, ayni zamanda psikolojik saglamliklariyla ilgili de rehber ögretmenlerimiz, psikolojik danismanlarimiz, süreçte baslangiçta oldugu gibi aktif olarak yer almaya devam edecekler"
- "500 bölgeye yeni prefabrik okul yapma karari al

HATAY (AA) - Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen illerde, 8. ve 12. sinif ögrencilerinin sinavlara hazirlik sürecine destek için açilan Destekleme ve Yetistirme kurslarinin sayisinin, hafta sonuna kadar 734'ten 1000'e çikarilacagini bildirdi.

Hatay'da Genel Durum Sunum ve Degerlendirme Toplantisi'nin ardindan AFAD Koordinasyon Merkezi'nde açiklama yapan Özer, deprem travmasini hizli sekilde atlatmalarina destek olmak için ögrencileri hiç yalniz birakmadiklarini söyledi.

Su an itibariyla bölgede 1793 çadir, konteyner ve prefabrik okulda, egitim ögretimin kapali olmasina ragmen çocuklarin egitim ögretime devam ettigini aktaran Özer, "Çünkü bölge için Bakanlik olarak yaklasimimiz su; müfredata dayali egitimden ziyade çocuklarimizin hizli bir sekilde bu travmayi atlatmalari ve normallesmeleri ile özellikle psikolojik saglamliklarini desteklemek amaciyla çocuklarimizi hizli bir sekilde çadirlarda, konteynerlerde, prefabrik okullarda ögretmenleriyle bulusturmaya özen gösteriyoruz. Bu özenimizi devam ettirecegiz. Yani burada zikretmemis oldugumuz ilçelerimizde de çadirlarla konteynerlerle prefabrik okullarla her ne kadar egitim ögretim resmi olarak baslamamis olsa da ögrencilerimize egitim destegi vermeyi sürdürecegiz." diye konustu.

LGS ve YKS'ye hazirlanan 8. ve 12. sinif ögrencileriyle ilgili bir dizi kararlar aldiklarini hatirlatan Özer, söyle devam etti:

"Çocuklarimizin magduriyetlerini giderme anlaminda hem ikinci dönem konularinin dahil olmamasi hem de bu süreçten etkilenmeden hizli sekilde hazirliklarina destek vermek için bölgede 734 noktada Destekleme ve Yetistirme Kurslari açtik. Yani burada hem bölgedeki ögretmenlerimizle hem de Ölçme ve Degerlendirme Sinav Hizmetleri Genel Müdürlügümüzün 81 ildeki ölçme degerlendirme merkezlerinde görev alan ögretmenlerimizi göndererek, çocuklarimizin LGS ve YKS sinavlarina hazirlanmalariyla ilgili her türlü destegi vermeye devam ediyoruz. Hiçbir çocugumuzu magdur etmeyecegiz. Aileleri de müsterih olsun."

Özer, çocuklara yönelik destek sayisini ve kapasitesini her geçen gün artiracaklarini dile getirerek, "Insallah bu hafta sonuna kadar da 734 olan destek noktasini 1000'e çikaracagiz. Yani çocuklarimiza sinav anina kadar sürekli destek olup sadece akademiyle ilgili degil, ayni zamanda psikolojik saglamliklariyla ilgili de rehber ögretmenlerimiz, psikolojik danismanlarimiz, süreçte baslangiçta oldugu gibi aktif olarak yer almaya devam edecekler." dedi.

- "Yaklasik 40 milyar liralik yatirimi bölgeye ayirdik"

Bakan Özer, afet nedeniyle bölgedeki il yatirim programlarini revize ettiklerini belirterek, yaklasik 40 milyar liralik yatirimi bölgeye ayirdiklarini kaydetti.

Hem mevcut yatirimlar hem de bu afet nedeniyle revize edilmesi gereken yatirimlari 1-2 hafta içerisinde nihayetlendirmis olacaklarini vurgulayan Özer, "Yine Kahramanmaras'ta açikladigim gibi bölgeye çelik konstrüksiyonlu prefabrik kalici okullar yapacagiz. 500 bölgeye yeni prefabrik okul yapma karari aldik. Insallah bunlari da hizli sekilde bir sonraki egitim ögretime tamamini yapmak üzere, ama nisan ayi içerisinde tedrici sekilde adim adim bunlari hizmete alarak, çocuklarimizi, egitim ögretimi desteklemeye devam edecegiz." ifadesini kullandi.

Özer, el birligiyle bu süreçleri hizli sekilde atlatacaklarini kaydederek, "Devletimiz her türlü imkaniyla sahada, birlik beraberlikle bu zor günlerin üstesinden insallah gelecegiz. Tekrar geçmis olsun ve basimiz sag olsun." sözlerini sarf etti.

(Bitti)