MÜSIAD, üye eslestirme sistemiyle afet bölgesinde üretim ve ticareti devam ettirecekHatice Senses Kurukiz- MÜSIAD Genel Baskani Mahmut Asmali: - "Bölgedeki üretim tesisleri veya is yerleri zarar gören is insani ve sanayicilerimizin ellerindeki ham madde ve ürünlerin diger illerimizdeki üyelerimizin tesislerine transferi ile üretimi devam ettirecek bir eslestirme yapiyoruz"

MÜSIAD, üye eslestirme sistemiyle afet bölgesinde üretim ve ticareti devam ettirecekHatice Senses Kurukiz- MÜSIAD Genel Baskani Mahmut Asmali:
- "Bölgedeki üretim tesisleri veya is yerleri zarar gören is insani ve sanayicilerimizin ellerindeki ham madde ve ürünlerin diger illerimizdeki üyelerimizin tesislerine transferi ile üretimi devam ettirecek bir eslestirme yapiyoruz"

ISTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD), Kahramanmaras merkezli depremler sonrasi afetten etkilenen illere yönelik kapsamli çalismalarini sürdürüyor.

MÜSIAD'dan yapilan açiklamaya göre, bölgede konteyner kent, sahra hastanesi, asevleri ve mobil mutfaklar kuran MÜSIAD, bu adimlarin yaninda lojistik çalismalarla bölgedeki ihtiyaçlarin karsilanmasi için faaliyetlerine devam ediyor.

Bununla birlikte yardimlasma kültüründen miras "Karz-i Hasen" anlayisi ile depremden zarar gören üyelerine faizsiz veya hibe sermaye destegi saglayan MÜSIAD, afet bölgesindeki üyelerini farkli illerdeki üyeleriyle eslestirerek bölgedeki üretim ve ticaretin devam etmesi için harekete geçti.

Açiklamada görüslerine yer verilen MÜSIAD Genel Baskani Mahmut Asmali, insani ihtiyaçlarin karsilanmasi ve sosyal hayatin tesisi yaninda bölgedeki is ve ticaret hayatinin da yeniden ayaga kaldirilmasi için çalismalarini genislettiklerini belirtti.

Üye eslestirme sistemi ile bölgede zarar gören üyelerin ellerindeki ürünleri farkli illerdeki üyelerin tesislerine transfer ederek hem üretimin devamliligi hem de askida kalan ticari faaliyetlerin sürdürülebilir hale gelmesini hedeflediklerini aktaran Asmali, "Bir ve beraber anlayisi ile her bir üyemiz elini tasin altina koyarak darda olan kardesine omuz veriyor." ifadelerini kullandi.

Asmali, afet bölgesinde depremden etkilenen vatandaslara yönelik insani yardim çalismalarin devam ettigini anlatarak, sunlari kaydetti:

"Bölgedeki acil ihtiyaçlarin karsilanmasi için yurt içi ve yurt disi teskilatlarimizla lojistik destegimizi araliksiz sürdürüyoruz. Bölgedeki is ve ticaret hayatinin yeniden ayaga kaldirilmasi için 'MÜSIAD Karz-i Hasen Sandigi' ile bölgedeki üyelerimize sermaye destegi sagliyoruz. Bu noktada is dünyamiza da 'Karz-i Hasen' anlayisinin desteklenmesi ve yayginlastirilmasi için bir çagrimiz oldu. Bununla birlikte bölgedeki üretim tesisleri veya is yerleri zarar gören is insani ve sanayicilerimizin ellerindeki ham madde ve ürünlerin diger illerimizdeki üyelerimizin tesislerine transferi ile üretimi devam ettirecek bir eslestirme yapiyoruz. Depremden etkilenen firmalarimiza yönelik anket çalismasi da acil ihtiyaçlarin belirlenmesi ve sorunlarin giderilmesi yönünde önemli bir adim olacak. Deprem nedeniyle iç ve dis ticari hareketliligi askida kalan, tedarik veya ürünlerini sevk edemeyen üyelerimizin karsilasabilecegi riskleri azaltmak için ekiplerimiz çalismalarina devam ediyor."