MHP Lideri Bahçeli'nin de ögrenim gördügü tarihi ilkokul depremde zarar gördüMuzaffer Çagliyaner,Mustafa Ünal Uysal- Osmaniye Il Milli Egitim Müdürü Aydin Albak: - "Burasi yigma ve eski bir bina fakat o binayi da bir an önce aslina uygun bir sekilde restore edip kentin hizmetine sunmayi planliyoruz"

MHP Lideri Bahçeli'nin de ögrenim gördügü tarihi ilkokul depremde zarar gördüMuzaffer Çagliyaner,Mustafa Ünal Uysal- Osmaniye Il Milli Egitim Müdürü Aydin Albak:
- "Burasi yigma ve eski bir bina fakat o binayi da bir an önce aslina uygun bir sekilde restore edip kentin hizmetine sunmayi planliyoruz"

OSMANIYE (AA) - MUZAFFER ÇAGLIYANER/ÜNAL UYSAL - Osmaniye'de MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli'nin de okudugu 112 yillik Yediocak Ilkokulu, Kahramanmaras merkezli depremlerde zarar gördü.

7 Ocak Mahallesi'ndeki Osmaniye'nin en eski okullarindan Yediocak Ilkokulunun giris katinda 6 Subat'ta yasanan depremler nedeniyle hasar olustu.

Ögrencileri baska okula nakledilen okulla ilgili nihai karar, yapilacak kontrollerin ardindan verilecek.

Il Milli Egitim Müdürü Aydin Albak, AA muhabirine, Yediocak Ilkokulunun kentin sembol ve en eski binalarindan biri oldugunu söyledi.

Okulun, kentin geçmisi ve bugününü barindiran binalardan oldugunu dile getiren Albak, "Biz bu kimlikli binalarimizi sonuna kadar korumaya gayret edecegiz. Burasi yigma ve eski bir bina fakat o binayi da bir an önce aslina uygun bir sekilde restore edip kentin hizmetine sunmayi planliyoruz." dedi.

- "Yediocak Ilkokulu, hepimiz için önemli bir bina"

Binanin Vakiflar Bölge Müdürlügüne ait oldugu için deprem öncesi ve sonrasi müdürlük olarak fazla bir islem yapamadiklarini ifade eden Albak, sunlari kaydetti:

"Bu tür islemler biraz da uzun soluklu oluyor. Yediocak Ilkokulumuzun tarihi dokusunu korumak istiyoruz. Su anda okulda egitim gören ögrencilerimizi Mithatpasa Ilkokulumuza tasidik ve Mithatpasa Ilkokulu'muzda ikili egitime geçildi. Sabah Mithatpasa'daki ögrencilerimiz ögleden sonra ise Yediocak'taki ögrencilerimiz devam ediyor. Yediocak Ilkokulu, hepimiz için önemli bir bina ve bu binayi ruhuna, tarihine, geçmisine uygun olarak tekrar restore etmek için Sayin Valimizin de baskanliginda Vakiflar Bölge Müdürlügümüzle görüsmelere basladik. En kisa sürede tekrar hizmete açmayi ama kendi benligini koruyarak hizmete açmayi istiyoruz."