Kolombiya'da köprünün çökmesi sonucu 2 polis hayatini kaybettiSinan Dogan

Kolombiya'da köprünün çökmesi sonucu 2 polis hayatini kaybettiSinan Dogan

BOGOTA (AA) - Güney Amerika ülkesi Kolombiya'da kara yolu üzerinde yer alan köprünün çökmesi sonucu 2 polis hayatini kaybetti, 15 kisi yaralandi.

Ülkenin yönetim bölgelerinden Quindio ile Valle del Cauca'yi La Vieja Nehri üzerinden birbirine baglayan köprünün çökmesi sonucu araçlarinda bulunan 2 polis yasamini yitirdi, 15 kisi yaralandi.

Yetkililer, köprünün yikildigi esnada seyir halinde olan polis arabasi ile birkaç aracin metrelerce yükseklikten asagiya düstügünü bildirdi.

Köprünün çökmesi nedeniyle ülkenin güneybati kesiminde yer alan Pereira, La Paila, Calarca ve Manizales yolu araç trafigine kapatildi.

Quindio Valisi Roberto Jaramillo, 1984 yilinda La Vieja Nehri üzerinde insa edilen köprüdeki çökmenin sebeplerinin arastirilmasi için uzman bir ekibin görevlendirildigini kaydetti.

Öte yandan Twitter hesabindan hayatini kaybeden kisilerin ailelerine bas sagligi dileginde bulunan Cumhurbaskani Gustavo Petro, "Köprünün çökme nedenlerinin ve sorumlularinin ortaya çikarilmasi için sorusturma baslatilmasi talimatini verdim." ifadesini kullandi.